Како би младе до 40 година задржала и вратила на село држава ће им од јуна понудити кредите за куповину пољопривредног земљишта чија је вредност од 2.000 до 50.000 евра преко Банке Поштанска штедионица. Залог за кредит чија ће камата бити 1,9 одсто, није потребан јер ће банка стављати хипотеку на купљено земљиште.

Меморандум о кредитирању куповине пољопривредног земљишта јуче су на Пољопривредном сајму у Новом Саду потписали су министар пољопривреде, водопривреде и шумарства Бранислав Недимовић и председник Извршног одбора банке Поштанска штедионица Бојан Кекић. Према речима министра Недимовића, ова мера, уз подстицаје за почетнике, омогућава младима да почну производњу која може да им обезбеди пристојан живот на селу.

-Ако неко жели да купи два, три хектара земље то ће моћи да уради под врло повољним условима. Рок отплате је двадесет година. Добија грант од државе у износу од 12. 000 евра да засади можда два, три хектара облачинске вишње, да успостави своју пластеничку производњу можда три, четири хектара лешника да    подигне и да стане на своје ноге- рекао је том приликом министар Недимовић, а преносе агенције.

                                                                                                                          (Ж.Д.)-Инфо АГРАР

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest