Пилица – ОДРЖАНИ „МИХОЉСКИ СУСРЕТИ СЕЛА“

Женска певачка група ЈакљанкеЖенска певачка група ЈакљанкеЖенска певачка група Јакљанке

Министарство за бригу о селу и Установа Култура из Бајине Баште 30. октобра у Пилици су организовали културно- забавну манифестацију „Михољски сусрети села“ уз покровитељство општине и пиличке месне заједнице. Идеја је била да се окупе представници свих села са подручја бајинобаштанске општине и наступе у разноврсном програму кога су сачињавала такмичења у бацању камена са рамена, скоку у даљ из места ,надвлачењу конопца, малом фудбалу, кувању гулаша, певању на бас,  свирању на старим инструментима, показивању старих заната и избору најлепше сеоске девојке.

-Одзив месних заједница био је лош. Наступили су  само представници Јакља, Јеловика и Пилице. Организатори су обезбедили превоз за сваку месну заједницу, али ни то није помогло да „Михољски сусрети села“ буду масовнији –каже председник МЗ Пилица Радомир Гавриловић.

Скок у даљ
Скок у даљ
Победници у надвлачењу конопца
Победници у надвлачењу конопца
Са такмичења у фудбалу
Са такмичења у фудбалу

У певању на бас прво место припало је мушкој певачкој групи „ Соко„ из Јакља, друго женској групи „ Јакљанке“ из истог места, а треће мушкој групи из Пилице. У фудбалу  прва је екипе „Рогић“ из Пилице, а друга „Младе наде“ из истог села. У скоку у даљ победио је Лазар Ђокић из Пилице. Други је био Никола Рогић из истог села. Лазар Ђокић је био најбољи и у бацању камена са рамена испред комшије Александра Јелисавчића. У надвлачењу конопца прво место заузела је дружина „Стокилаши“ из Пилице. Друга је Трговина „ Рогић“, а трећа екипа „Култура“ такође из Пилице.

Екипа Јеловика у припремању гулаша
Екипа Јеловика у припремању гулаша
Наступ чланова КУД-а Јелек
Наступ чланова КУД-а Јелек

У кувању гулаша  учествовала је само екипа из Јеловика коју је предводио Драган Спасојевић. У програму је учествовало и Културно- уметничко друштво „Јелек“ из Бајине Баште.

Текст и фото: М.Андрић

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest