Перућац: Сестра и брат фудбалске судије

ByББ ГЛАС

6. септембар 2018. , ,
Фудбалске судије из Перућца, брат и сестра Ивана и Никола НоваковићСестра и брат,Ивана и Никола деле фудбалску правду

Захваљујући Фудбалском клубу Перућац  код омладине јавио се интерес за звање фудбаског судије. Ово место  је дало неколико делилаца правде на фудбалском терену на челу са Владимиром Симићем. Међу њима најмлађи су брат и сестра Никола и Ивана Новаковић. Никола је свршени ученик четвртог разреда Гимназије „Јосиф  Панчић“ из Бајине Баште. Судијски испит положио је пре две године. Годину дана је судија који суди утакмице у Златиборској окружној лиги.

–  Био сам голман Перућца у пионирском тиму. Допала ми се улога судије на терену. Чим сам стекао услов за полагање судијског испита, учинио сам то. Узор ми је наш интернационалац Милорад Мажић. Од јесени бићу студент у Београду па ћу се тамо укључити у судијску организацију. Желим да напредујем и стигнем до суперлигашких терена-каже  стасити Никола Новаковић, коме недостаје пет сантиметара до висине од два метра.

Николина сестра Ивана је млађа две године од њега.Такође похађа Гимназију “Јосиф  Панчић“. Као и брат, одлична је ученица . Уз њега заволела је суђење па је решила да и она крене његовим путем.

–  Као ученица основне школе заволела сам фудбалске утакмице гледајући их у Перућцу и на телевизији. Кад је Никола постао судија, пожелела сам да то будем и ја. У априлу 2017. године положила сам судијски испит и од тада судим утакмице Општинске лиге Ужице и утакмице млађих селекција у Златиборском округу. Брат је скромнији у жељама, ја не кријем да бих волела да стигнем до интернационалне сцене-вели Ивана.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest