Пензионери на обележавању свог дана

Свој Дан пензионера, 12. септембар, Удружење пензионера општине Бајина Баша обележило је пригодним активностима. Најпре је делегација удружења, заједно са делегацијом УБНОР-а, положила цвеће на споменик Душана Јерковића, командира Прве рачанске партизанске чете потом команданта Ужичког партизанског одреда, народног хероја, чије име носи трг у граду на Дрини. О борби против фашизма у овом крају говорио је Радомир Матић.

Полагање венаца на споменик Душану Јерковићу
Одавање почасти борцима НОР-а пред спомеником Душану Јерковићу

Тачно у 15 часова у сали „Томекс“ почео је сусрет бајинобаштанских пензионера са колегама из Краљева, Ужица, Љубовије, Лазаревца, Бање Ковиљаче, Сребренице, Братунца. Пожеге и Скелана. На окупу се нашло преко 500 лица трећег доба. Уз оркестар Владимира Јовановића Шуке, ручак, пиће, песму и игру они су провели цело поподне до касних вечерњих часова. Међу гостима био је и Велимир Миличић са сарадницима, председник  Организационог одбора 11. олимпијаде Србије „Треће доба“, која ће се одржати тардиционално у Врњачкој Бањи.

-Удружење пензионера из Бајине Баште заслужује све похвале за рад. Једно је од најактивнијих у Србији. Посебно бих похвалио ентузијазам и ангажованост његовог председника Недељка Ракића и његове сараднике Спасоја Илића и Божу Алексића. У знак захвалности за примерну активност, ми им додељујемо скромно писмено признање- рекао је у поздравној речи Велимир Миличић, коме је председник Ракић уручио признање бајинобашатснког удружења пензионера.

Недељко Ракић, председник УП Бајина Башта прима признање
Признање Удружењу пензионера Бајине Басште за бројне активности

На овом дружењу бајинобаштанско удружење пензионера доделио је признања предузећима и власницима радњи, која дају попуст пензионерима приликом куповине и других услуга. Добили су их Фризерај “Вал“, Оптика“Око“, Лабораторија “Биомедика“, “АБ Ракета“, Апотека “ Тара фарм,“ Пољопривредна апотека „Милош“, Стоматолошка ординација „ Љубисављевић“, Фарбара“ Мими“. Дућан „Јухор“. Домаћин је јавно захвалио Млекари „Спасојевић“, Трговини „Лазић“ и ПП „Зарић“ на помоћи око обележавања Дана пензионера.

МИНИ ОЛИПИЈАДА

Мини олимпијада- екипа Бајине Баште
Екипа Бајине Баште победник Мини олимпијаде

 

               Истог дана одржана је у Спортском центру „Браћа Милутиновић“ Мини олимпијада Златиборског округа “Треће доба“ на којој су се пензионерске екипе такмичиле у седам дисциплина. Учествовале су две градске екипе Бајине Баште, екипа Месног одбора Костојевићи, Чајетине, Севојна, Скелана и Бање Ковиљаче. Победник је Бајина Башта, друго је Севојно, треће Чајетина.

 

                                                                                               Текст и фото: М.Андрић

 

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest