Пашина Раван: Акција за помоћ малој Нини Тејић

Начин како помоћи НиниНачин како помоћи НиниНачин како помоћи Нини

Породицу Горана Тејића из планинског села Пашина Раван у општини Бајина Башта, задесиле су многе велике невоље. Недуго по женидби, издало га је срце на послу у Београду у 36. години живота.. Неколико месеци касније, родила му се кћеркица Нина  која није имала прилику да види живог оца. Да невоља буде већа, Нина је рођена са аномалијама везаним за кук, бутну кост и стопало. Самохрана мајка Зорица  се разболела и једва преживела од последица везаних за јетру.

Мала Нина има пет година. После више прегледа на клиникама, лекари су предложили операцију како би Нина проходала. За то и рехабилитацију потребно је око 30 хиљада евра. Зага  Прокић Матић из Пашине Равни, на привременом раду у Швајцарској, покренула је акцију међу гастарбајтерима родом из тог села у намери да се сакупе неопходна средства.

Начин како помоћи Нини
Начин како помоћи Нини
Зага Прокић Матић покретач акције
Зага Прокић Матић покретач акције

-Има нас доста из Пашине Равни  на привременом раду у Швајцарској. Нас неколико  дали смо део потребних средстава и настављамо са акцијом. Очекујем да ће се укључити многи, па и људи из целе општине Бајина Башта, како би се прикупила средства за Нинину операцију. Надамо се да ће, уз помоћ добрих људи, девојчица  проходати – каже Загорка Прокић Матић.

М.Андрић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest