Ученици ОШ “Стеван Јоксимовић“ Рогачица традиционално бележе добре резултате на разним такмичењима, конкурсима и смотрама. У минулој школској години, због вирусне пандемије, такмичења је било мало. И у таквој ситуацији два ђака школе из Рогачице, Виолета Васиљевић и Илија Миливојевић, остварили су леп успех на литерарним конкурсима.

-Ја сам из Овчиње. Као ученица четвртог разреда, на конкурсу „ Моја породица-моја слобода“ Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, била сам победник првог циклуса за ђаке 1-4.  разреда у категорији литерарних дела. Мој рад носио је наслов “Породица“. Ово ми је било прво учешће на неком литерарном такмичењу. Волим да пишем саставе. Лане сам имала четворку из српског језика, потрудићу се да ове године то буде петица-каже Виолета Васиљевић.

Илија Миливојевић је из Љештанског. Он је заузео треће место на конкурсу „Дани ћирилице“ у Баваништу.

-На предлог моје учитељице Иване Марјановић на конкурсу сам учествовао са песмом „Љубав“. Она се  састоји из три строфе. Нисам очекивао да ће бити међу најбољима. Читао сам у ББ гласу песме мога комшије Светозара Алексића „Ђуре“ па сам пожелео да их и ја пишем. После ове награде, покушаћу да се више бавим писањем песама-вели Илија Миливојевић.

Општина наградила ученике из Рогачице
Општина наградила ученике из Рогачице

За успехе на конкурсима Виолета и Илија су награђени и од стране општине Бајина Башта. Виолета је добила новчану награду од 12 хиљада динара, а Илија од пет хиљада динара. Новчаном наградом награђена је и њихова учитељица Ивана Марјановић.

Текст и фото: М.Андрић

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest