Учесници Географског диктата у Костојевићима

Основна школа „Душан Јерковић“ у Костојевићима је 15. новембра била посебно почаствована као једина школска установа у Златиборском округу у којој је одржан „Географски диктат“, као међународна манифестација коју већ седми пут организује Руско географско друштво. Манифестација је имала за циљ проверу знања о географији Руске федерације. Иначе, ову манифестацију организовало је још седам школских установа у Србији и Републици Српској. Истовремено, зависно од временске зоне, „диктат“ је организован на 276 локација у 106 држава.

Своје знање о Руској федерацији проверило је 25 учесника који су на крају добили и захвалнице Руског географског друштва. Тест се састоји од 40 задатака подељених у два дела. Реч је о питањима из области основних географских појмова, као и тумачења географске карте, дотографија и скица.

– Организација ове манифестације је производ сарадње школе у Костојевићима са Центром Руског географског друштва у Србији и председником друштва др Мирољубом Милинчићем са Географског факултета из Београда –  истакао је Марко Николић, професор географије

И. Додић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

три × три =

Pin It on Pinterest