Окружно такмичење из саобраћаја за основце: Бајина Башта свеукупни победник

Учесници Окружног такмичења из саобраћаја
Градска вожња

Основна школа „Свети Сава“ била је одличан домаћин окружног такмичења у саобраћају за ученике основних школа. Осим екипе Бајине Баште, наступиле су и оне из Ужица, Ариља, Косјерића, Пожеге, Пријепоља и Нове Вароши, са укупно 56 такмичара. Такмичење се одвијало у две узрасне категорије. Обухватало је израду тестова, полигонску и градску вожњу. Вредновање такмичења обавила је комисија састављена од представника  бајинобаштанске Полицијске станице у којој су били Мирослав Мићић, Ненад Стаменић, Бошко Бошковић и Миленко Стефановић. Пригодне награде за најбоље обезбедила је Комисија за безебдност саобраћаја општине Бајина Башта и Ауто- мото савез Бајине Баште.

У Б категорији за девојчице победила је Табана Новковић  из Нове Вароши. Друга је Анђела Гордић из истог места, а трећа Марија Нешковић из Косјерића. Код дечака у истој категорији најбољи је био Раде Јанковић из Пријепоља, следе  Матија Љубојевић из Пријепоља и Лазар Ђоковић из Ужица.

Полигонска вожња

У категорији Ц за девојчице прва је Наташа Остојић из Нове Вароши, друга   Катарина  Живановић из Ариља, трећа Марија Ђукановић из Бајине Баште. У истој категорији за дечаке победник је Милан Марковић из Бајине Баште. Други је Урош Стојшић из Пожеге, трећи Александар Марковић из Бајине Баште.

У екипном пласману за Б категорију победа је припала Пријепољу. Друго место заузела је Пожега, треће  Нова Варош. У категорији Ц најбољу екипу имала је Бајина Башта, следе  Пожега и Ариље.

На основу свих резултата  свеукупни победник такмичења “Шта знаш о саобраћају“ за Златиборски округ  је Бајина Башта са 1973 бода. Друга је Пожега са 1955, док је трећа Нова Варош имала 1.912 бодова.

Комисија за вредновање резултата

-Презадовољни смо наступом наше екипе коју су чинили ученици ОШ “Свети Сава“ и ОШ “Душан Јерковић“ из Костојевића. Припремали смо их ја и колега Горан Катанић. Дугујемо захвалност Полицијскјо станици , Комисији за безбедност саобраћаја, продавници „Јома“ и Мелаопрерађивачкој радњи „Остојић“ за помоћ у организацији такмичења- каже Дејан Пурић.

                            Текст и фото: М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 + 5 =

Pin It on Pinterest