Округли сто: „Операција Трио и њене последице“

ByББ ГЛАС

10. април 2024.
Сребреница- Округли сто "Операција Трио и њене последице

Српски народ у 20. веку масовно је страдао три пута, а река Дрина и Подриње су гробнице српске нејачи. Зато најновији предлог за резолуцију о Сребреници, која етикетира српски народ има за циљ ревизију историје и дискредитацију народа који је у ослободилачким ратовима поднeо највећу жртву- истакнуто је у Сребреници на Округлом столу под називом „Операција Трио и њене последице“. Историјске лекције нису научене, српски народ не сме ћутати о страдањима у својим редовима и зато су овакви скупови, који говоре о офанзиви нациста и домобрана у Источној Босни под називом „Операција трио“, прилика да се млади боље упознају са историјским чињеницама – истакнуто је на скупу.
– Зато нам је драго да видимо омладину јер на њима опстаје будућност Републике Српске – рекао је Драга Мастиловић, Институт историјских наука Универзитета у Источном Сарајеву.
Организатор округлог стола је удружење Мост које се бави доказивањем истине о страдању српског народа на овим просторима.

– Радимо на попису жртава „црне легије“. Удружење Мост сматра да је Дрина највећа гробница, да је учињен геноцид над Србима и да је резолуција коју нам праве није утемељена на историјским чињеницама. Било каква етикета да смо ми геноцидан народ не можемо прихватити јер то није истина – поручио је Радомир Павловић из удружења „Мост“.
Удружење „Мост“ је за последње три године организовало више научних скупова и припремило неколико зборника, а поставило је и спомен-плочу у Дрињачи и у Скеланима као сведочанство и подсећање на страдање српског народа.

Извор: РТРС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest