Одјеци: Избор најбољих у школском спорту

ЧИНИТЕ ПРАВУ СТВАР ЗА СПОРТ

Пре шест година светлост дана угледала је Спортска ревија Бајине Баште ББ журнал. Од тада ово јединствено гласило у Србији и на просторима бивше Југослaвије, сваке године сумира спортске резултате  у бајинобаштанској општини и пред Нову годину проглашава најбоље. Од пре две године посебно се сумирају резултати у школском спорту ( ученици основних и средњих школа), и почетком јуна проглашавају најуспешнији. Ове школске године, 2023/24, на свечаности у Сали општине Бајина Башта признање је добило 16 појединаца и екипа за остварене резултате. -Била је пријатна атмосфера ,пуно младих спортиста и одличних њихових резултата. Ја сам дошла на челну функцију у моменту када се за спорт издвајало 20 милиона динара. Ове године та цифра је преко 40 милиона. Посебно сам задовољна што општина помаже развој школског спорта – рекла је председница општине Бајина Башта Весна Ђурић. – Одушевљени смо манифестацијом на којој смо добила три признања. Слоган наше школе је „ Мaла школа-велики људи“. Посебно нам се свидело што је главни и одговорни уредник ББ журнала напоменуо да би он слоган мало кориговао јер према оном што постижу наши млади спортисти, слоган би, по њему , валидно могао да гласи „ Мала школа- велики резултати“- казала је директорка ОШ“ Душан Јерковић“ Костојевићи Гордана Леонтијевић.

Огњен Јокић
Огњен Јокић
Лана Ивановић
Лана Ивановић
Војин Радовановић
Војин Радовановић
Јана Ђокић
Јана Ђокић
Милош Цветановић
Милош Цветановић
Анастасија Милошевић
Анастасија Милошевић
Лука Којић
Лука Којић
Александар Лукић
Александар Лукић
Тамарa Глигоријевић
Тамарa Глигоријевић

– Било је дивно. Све је обухваћено из школског спорта, честитам, наставите тако јер чините праву ствар- речи су начелнице Општинске управе Зорке Радојичић.- Био сам спречен да дођем на свечаност. Хвала што је поменуто и моје име као професора физичког васпитања-  истакaо је Драган Радовановић. Професорица Даница Благојевић није могла да сакрије сузе након доделе признања.- На самом сам крају радног века. Хвала што сте се сетили мене, памтићу ово до краја живота- вели Даница Благојевић. Анастасија Стаменић понела је назив најбоље спортисткиње за основне школе. Примала је честитке од многих. Посебно ми је драга честитка од моје учитељице  Катарине Тришић Матић и мог тренeра из Атлeтског клуба Аутоцентар професора Боже Марковића. Признање ће ми бити добар стимуланс да се и даље  бавим атлетиком-  изјавила је Анастасија Стаменић.

-Нисам био на прошлој манифестацији. Овај пут сам дошао и пријатно се изненадио како је све протекло.Нисам знао да бајинобаштански ђаци имају толико сјајних резултата остварених на такмичењима,општинским, окружним, међуокружним и републичким. Изузетно сам задовољан што је каратисткиња Маја Додић из наше школе понела назив најбоље спортисткиње за средње школе- истакaо је Ненад Михаиловић, директор Техничке школе.

ББГ

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest