KK Student na poslednjoj utakmici

Крајем фебруара дошло је до великих промена у Кошаркашком клубу Студент из Бајине Баште, члану Прве  регионалне лиге Србије -група Запад. Замењена је комплетна управа на чијем је челу био Милан Аксић. За новог председника изабран је Милош Чолић, професор спорта и физичког васпитања. У састав новог Управног одбора, осим Чолића, ушли су Зоран Јовановић, Марко Илић, Михаило Селаковић, Дарко Миливојевић и Марко Јовановић. За спортског директора именован је Зоран Јовановић.

Novi predsednik kluba Milos Colic
Милош Чолић, нови председник КК Студент

– Наш први краткорочни циљ је да клуб избори опстанак у садашњем рангу. Биће тешко у преосталих седам утакмица то остварити, али се надамо да ћемо успети. Дугорочни циљеви се односе на неколико сегмената. На прво месту је консолидација клуба како би могао да наредних година допринесе много више  развоју кошарке у Бајиној Башти. Појачаћемо стручни рад, маркетиншке и информативе активности. Очекујемо подршку Спортског савеза и општине. Ослонићемо се углавном на домаће играче који буду пристизали из наших млађих селекција. У најкраћем речено, настојаћемо да наш град буде препознатљив и по кошарци –каже нови председник клуба Милош Чолић.

Уз долазак нове управе Студента, дошло је и до одређених промена у стручном штабу. Филип Пајевић био је кратко тренер и играч. Он ће и даље имати исте задатке, само што ће убудуће, заједно са Бранком Петронијевићем старати се о млађим селекцијама. Бригу о сениорском саставу преузели су Јован Арсеновић и повратник из Кине Милутин Станић.

Због радова у Градској хали, Студент све своје пролећне утакмице, као домаћин, игра у Косјерићу што је отежавајућа околност у ситуацији када се бори за опстанак у Првој регионалној лиги Србије.

ПРИЈАТЕЉИ КЛУБА ДАЛИ ПОЗАЈМИЦЕ

Пред наставак другог дела првенства, клуб се суочио са недостатком финансијских средстава за најосновније потребе.

– И тај смо проблем решили захваљујући позајмицама  које смо добили од Рада Спасојевића, власника „Млекаре Спасојевић“ и Владимира Илића, власника Конфекције “Тим“ и Дестилерије “Стара песма“. Хвала им  на помоћи- вели председник клуба Милош Чолић.

                                                                                          Текст и фото: М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest