НИС олимпијада из руског језика: БАЈИНОБАШТАНИ У ФИНАЛУ

ByББ ГЛАС

5. јун 2018.
Теодора Васић, Марија Тимотијевић, Дајана Дуканић и Сара Тодоровић

 

 

 

Последњег мајског викенда у пословном центру НИС-а одржано је финале 6. међународне НИС олимпијаде у Новом Саду из руског језика, на коме су основци и средњошкколци из Бајине Баште постигли изузетне успехе.

Из Основне школе „Свети Сава“ на олимпијади је учествовала Теодора Васић, ученица седмог разреда, коју је за ово такмичење припремала наставница Олгица Филиповић. Из Гимназије „Јосиф Панчић“ учествовале су две ученице: Марија Тимотијевић, ученица првог разреда природно-математичког смера,  и Сара Тодоровић, ученица четвртог разреда друштвеног смера. Њих је за ово такмичење припремала професорка Невена Алексић. Из Техничке школе учествовала jе Даjана Дуканић коjу jе припремала професорка Диjана Дуканић.

У веома јакој конкуренцији, бајинобаштански ученици су тест из граматике-лексике урадили скоро беспрекорно и освојили између 50 и 80 одсто бодова, па су и награђени мајицама и захвалницама. Ипак, треба рећи да је и само учешће у финалу овако значајног међународног такмичења велики успех.

Поред такмичења ученици су имали прилике да  у току такмичарског дана посете музејску поставку НИС-а. Информисали су се о настанку, истраживању, производњи, преради нафте и о развојном путу енергетике у нашој земљи.

Учествовање на НИС олимпијади из руског jезика je већ постало традиција бајинобаштанских основних и средњих школа. Подсетимо се да је прошле године гимназијалац Александар Јовановић освојио треће место на овом такмичењу и стипендију за факултет у Нижнем Новгороду.

 

О. Додић

 

 

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest