Због обимног дневног реда, 2. седница Општинског већа није могла бити завршена 26. Октобра  па је њен наставак одржан 28. октобра. Највише пажње изазвао је нацрт Плана јавних инвестиција за буџет 2021. године. Та тачка дневног реда разматрана је и у првом делу седнице Општинског већа када је и донета одлука да се План пречисти и поново расправља о њему. Руководилац ресорног одељења Горан Ђунисијевић, дипломирани инжењер, дао је уводне напомене. Након дискусија свих већника, прихваћен је нацрт који ће се наћи на јавној расправи.

Nastavak veca 1
Са заседања Општинског већа

Vesna Djiuric

Весна Ђурић

Нацртом  Плана су предвиђене јавне инвестиције за 2021. годину. У њему су реконструкција Трга Душана Јерковића, Израда техничке документације за тунел Кадињача, реконструкција дела  Улице  кнеза Милана Обреновића, реконструкција Улице Рајка Тадића, реконструкција дела топловода  ЈП ББ ТЕРМ  у Главној улици, изградња дела Улице Михаила Пупина, реконструкција и доградња  зграде Општинске управе, финансирање  пројектне документације за Солотник, пројекат енергетске реконструкције школе у Растишту, надзор над извођењем радова. Израда техничке документације за : улица Николе Тесле, Павла Борозана, Земљорадничке, тротоар у насељу  Бушинско Поље, водовод и канализацију у Улици Доситеја Обрадовића, путни правац Митровац- Крња јела, Улицу Слободана Пенезића Крцуна, тротоар у Улици Вука Караџића, пут за Новаковиће на Митровцу, за  реконструкцију водоводне и канализационе мреже у Бајиној Башти и јавну расвету у Улици краља Драгутина.

Општинско веће донело је одлуку  о приступање општине Бајина Башта Удружењу „ Покрет за децу 3 плус“  из Чачка. То су већ учиниле општине из Златиборског округа, Ариље, Пожега, Косјерић и Ужице.Тиме ће бити омогућено да породице са троје и више деце користе разне попусте у граду, али и на подручју целе Србије.

Rada saric direktor Biblioteke
Рада Сарић, директор Народне библиотеке

Директори ЈКП „ 12. септембар, Народне библиотеке „Милош Требињац“, и представника Предшколске установе Невен, Дејан Филиповић, Рада Сарић , Јасмина Тодоровић, образложили су реализацију годишњих програма за 2019. годину па их је Општинско веће, после краћих дискусија, усвојило. Именована је Комисија за  спровођење  јавног конкурса за попуњавање положаја начелника Општинске управе  општине Бајина Башта. У њеном саставу су Александра Ковачки, Радина Рајаковић и Сандра Новаковић.

Већници су донели Одлуку  о изменама  и допунама Одлуке  о накнадама  и другим примањима  одборника у Скупштини општине  Бајина Башта и других изабраних и именованих лица. По тој одлуци  председник Скупштине општине Бајина Башта имаће месечну накнаду од 50 хиљада динара, а заменик председника Скупштине 30 хиљада. Ова одлука усвојена је већином гласова, један члан ОВ, др Стојанка Ђурић, био је уздржан.

Веће је позитивно одговорило на захтеве  Месне заједнице Пилица и Месне заједнице Обајгора да им се на коришћење уступе објекти у власништву општине. Реч је о домовима културе са економским делом зграде. Размотрен је нацрт Решења о именовању Штаба за ванредне ситуације. Он је допуњен са представником ОВ Грозданом Биљићем и в.д. начелника општине Александром Ковачки. Понуда  фирме  Л.Е.Д-ДОО Бајина Башта  да  поклони граду два соларна информациона знака , који би били постављени испред две школе у граду, је прихваћена.

КОМИСИЈА ЗА БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА

Веће је именовало Комисију за безбедност саобраћаја са мандатом од четири године, као тела за координацију ради усклађивања послова безбедности саобраћаја на путевима из делокруга општинске надлежности. За председника изабран је Милорад Цвијовић. Чланови  комисије су Миле Ђенић, Зорица Селаковић, Бојан Ђорђевић, Урош Нешковић, Гордана Жижић, Ненад Стаменић.

ПОМОЋНИЦИ ПРЕДСЕДНИКА

Убудуће председник општине имаће два помоћника.  То је у складу са законом и Статутом општине. Закон је прописао да општине са мање од 50 хиљада становника могу имати два помоћника председника општине. По коалиционом споразуму, једног даје СНС, а другог СПС. Бајинобаштанска општина тренутно има једног помоћника за инвестиције, Милоша Петковића. Други помоћник биће задужен за спорт, омладину и туризам. Очекује се да ће та дужност бити поверена Миленку Ордагићу.

ШКОЛСКИ И УПРАВНИ ОДБОРИ

Већници су прихватили више разрешења чланова школских и управних одбора. Из ОШ “ Свети Сава“ дужности члана Школског одбора разрешена је Сања Алексић на лични захтев, а именована је Сања Аксић као представник родитеља. Из ОШ “Рајак Павићевић“  члана Школског одбора разрешен је Нинослав Кремић, а именована је Наташа Александрић. Драгина Радојичић и Слободанка Бошковић резрешене су члана Школског одбора у Техничкој школи ради престанка основа по коме су именоване. Уместо њих именовани су Драган Живановић и Никола Недељковић као представници родитеља. Из Гимназије „Јосиф  Панчић“ разрешени су чланства у Школском одбору Синиша Јевтић, Раденко Васић и Зорица Живановић. Замениће их Наташа Маринковић, Оливера Марковић и Гордана Ђурић. Из Предшколске установе Невен дужности члана Управног одбора разрешени су Новица Малиџан и Бојана Јездић, а именоване Марина Недић и Невена Марјановић. На лични захтев разрешен је члан Управог одбора у Центру за социјални рад Слободан Јосиповић, а именована Јелена Радовановић. Надзорни одбор ЈКП „ 12. септембар“ добио је новог члана, Ратка Стаменића. Он је избран на ту дужност уместо преминулог Зорана Марковића.

Текст и фото: М.Андрић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest