Нагли раст броја инфицираних короном у Бајиној Башти – у јулу 70

Према најновијем ( данашњем ) саопштењу Завода за јавно здравље Ужице  код  три особе из општине Бајина Башта  потврђено је да су позитивне на корона вирус.  Сада их је укупно 108 од  почетка пандемије, већина се опоравила , мада Завод  у последње време не саопштава тај податак. Две особе, једна мушког и друга женског пола, на жалост,  изгубиле су битку са короном.  Ако је за утеху, по укупном броју инфицираних, општина Бајина Башта је на претпоследњем месту у Златиборском округу ( зачеље од првог дана држи Косјерић).  Помињемо овај податак јер је Бајина Башта  по броју оболелих дуже време била на другом месту, из Ужица. Нагли скок броја новооболелих забележен је у овом месецу, од почетка јула код 70 особа потврђено је да су позитивни на корону  ( на крају јуна било је их 38). Међу оболелим  има и  лекара и медицинског особља бајинонобаштанског Дома  здравља. Стационар Дома здравља је  због тога извесно време био затворен.  Сада стационар  ради, а отворена је и дневна болница.  Јуче је у Ковид амбуланти прегледано 68 пацијената, број првих прегледа  је 19, без PCR. Стационар је пун, а у дневној болници  је 18 пацијената.

Због  погоршане епидемиолошке ситуације,  у општини Бајина Башта је од 14. јула на снази одлука од ванредној ситуацији  која подразумева  ограничење радног времена угоститељских објеката, трговинских објеката, кладионица, бензинских пумпи до 22 часа, Такође, и забрану окупљања више од пет људи у затвореним и на отвореним местима.

Отказано је и одржавање  бројних манифестација ( 27.“Дринска регата“, Седми фестивал краткометражног играног филма „Башта фест“,  Летње вечери, Дан општине ). Њихово одржавање  се одлаже  до стицања повољније епидемиолошке ситуације.

                         Портал ББ глас

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest