Ватрогасно –спасилачка јединица из Бајине Баште и 20 чланова Добровољног ватрогасног друштва имали су пуне руке посла током прва три месеца ове године. Чак 30 пута ишли су на озбиљне интервенције, од тога 21 пут да гасе пожаре.

Петар Ракић
Петар Ракић

-У односу на исти период прошле године забележен је повећан број пожара изазван људским фактором. Најчешће се ради о паљењу корова приликом крчења њива. Ветар за час прошири пожар тако да он брзо измакне контроли. Било је случајева да нас истовремено зову на више места да гасимо пожаре. Практично их је било у скоро свим месним заједницама. Неки су били таквих размера да смо морали да их гасимо и по неколико сати. Нарочито је било тешко тамо где је терен неприступачан па смо опрему за гашење носили пешке на леђима. Апелујемо на грађане да не врше паљење на отвореном јер лако може доћи до материјалне штете па и страдања људи и животиња-каже Петар Ракић, командир Ватрогасно-спасилачке јединице.

У неколико наврата ватрогасци су гасили пожаре на помоћним и стамбеним објектима. На стамбеним је до њих долазило услед нечишћења оџака. Током зиме имали су акције на евакуацији људи у Заовинама, Сијерчу и Љештанском.

-Немамо довољно нове опреме. Оно што имамо, држимо непрекидно у исправном стању. Захваљујући томе, обучености и спремности ватрогасаца, били смо успешни у свим акцијама- истиче командир Ракић.

     М.Андрић

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest