Каратскиње на МОСИ играма у КолашинуКаратскиње на МОСИ играма у КолашинуКаратскиње на МОСИ играма у Колашину

На 58. МОСИ , одржаним од 5. до 9. јула у Колашину, Бајиној Башти припало је, незванично, није још објављен последњи билтен, 5. место у конкуренцији 29 градова из Србије, Црне Горе, Републике Српске и Федерације  БиХ.  Победник игара је Нови Пазар. Следе Бијело Поље, Беране и Ужице. -Ми смо на МОСИ имали 90 спортиста и тренера. Задовољни смо резултатима. Освојено је 7 медаља. Посебно су се истакле каратисткиње КК Омладинац. Оне су сакупиле 4 медаље. Златне су припале Валентини Максимовић и Анђели Ивановић. Маја Додић  изборила се за сребрну медаљу. Ове три девојке, уз Машу Селенић,  тријумфовале су у екипној конкуренцији. У стрељаштву, шаху, планинарству и атлетици само корак је фалио до медаља, освојена су четврта места – каже председник Спортског савеза Бајина Башта Петар Ракић.

Спортисти Бајине Баште на 58. МОСИ у Колашину
Спортисти Бајине Баште на 58. МОСИ у Колашину
МОСИ Каратскиње Бајине Баште
МОСИ Каратискиње Бајине Баште са освојеним одличјима
Атлетска екипа Бајине Баште
Атлетска екипа Бајине Баште
Muska odbojkaska ekipa
Мушка одбојкашка екипа
Одбојкашка женска екипа
Одбојкашка женска екипа

Мушка одбојкашка екипа домогла се сребрне медаље као и атлетичар Божидар Марковић у скоку увис. Женска одбојкашка екипа окитила се бронзаним одличјем. Кошаркашима је припало 10. место, одбојкашкој женској екипи на песку 7, а мушкој 8. место. У малом фудбалу  освојено је 9, у риболову 6. место. Женска стрељачка екипа била је 7. Близу медаље био је атлетичар Дејан Јовановић. Он се пласирао на 4. место у скоку у даљ и у троскоку. Највише бодова бајинобаштанској екипи донела је атлетска дружина, укупно 92.  Добрим резултатима изненадио је Раде Марковић (55). Он је  наступио у четири дисциплине. Као члан штафете 4 пута 100 метара припало му је 5. место. У бацању диска био је 6, у бацању кугле 7. и у бацању копља 9.

М.Андрић

НАЈБОЉИ НА ИГРАМА

Назив најбоље спортисткиње 58. МОСИ припао је атлетичарки Анђели Дробњак из Бијелог Поља. Најбољи спортиста је атлетичар Алдин Ћатовић из Новог Пазара. Алдин је оборио рекорд МОСИ на 1.500 метара кога је поставио  Дарко Радомировић 2002. године на играма  у Бајиној Башти. Други рекорд је оборио Милош Божовић из Берана  у стрељаштву. Пехар за фер плеј добио је Вишеград, а пехар за најкомплетнију екипу додељен је екипи Пљеваља.

УЖИЦЕ НАРЕДНИ ДОМАЋИН

Скупштина МОСИ одлучила је да домаћин 59.игара буде Ужице. Расписан је конкурс и за домаћина јубиларних 60. МОСИ. Пријепоље је истакло кандидатуру, али према пропозицијама, предност ће имати кандидати из Босне и Херцеговине. Пријепоље је било домаћин 50-их МОСИ. Иначе, то је место у коме су и зачете ове игре  са тромеђе некадашњих република  Југославије, Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest