Радови на крову Дома културе у Пилици

У Месној заједници Пилица у последњи час спречили су да Дом културе не доживи трагичну судбину као што се то десило, на пример, онима из Бачеваца, Оклеца и Костојевића.

–  Пуне четири године упорно смо тражили да нам се Дом културе додели на коришћење. Интервенисали смо код надлежних републичких органа док коначно није дат у власништво Општини Бајина Башта. Десило се то у минулој години. Одмах смо затражили да нам се да на коришћење. Општина је то учинила па смо организовали акцију на чишћењу и уређењу прилаза дому и његове околине. Убеђен сам да ћемо вратити некадашњи сјај овом објекту који има преко 600 квадрата корисног простора – каже председник Месне заједнице Пилица Радомир Гавриловић.

Radomir Gavrilovic
Председник МЗ Пилица Радомир Гавриловић

Да су Пиличани решени да Дом културе доведу у пристојно стање и почну да га користе, показали су акцијом изведеном 2. јануара. У помоћ је притекло петнаестак мештана на челу са руководством месне заједнице.

–  Најприоритетније нам је да заштитимо Дом културе  од даљег пропадања. Радили смо на крову. Заменили смо, где год је требало, пропалу кровну грађу и цреп и тако спречили  његово даље урушавање. Ускоро ћемо имати пројекат радова на потпуној реконструкцији која подразумева  санацију плафона, пода, позорнице, столарије, водоводне и електро инсталације и фасаде – вели председник МЗ Пилица Радомир  Гавриловић.

     Очекује се да ће радове помоћи општина, а има наговештаја да ће бити средстава и из Министарства за културу и Фондације за развој села. Први наредни послови у Пилици односе се на постављање одговарајућих пешачких прелаза и уређењу аутобуског стајалишта. После тога планирају да наставе радове на месту где ће започети градња цркве.

М.Андрић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest