Мештани засеока Радојичићи у МЗ Дуб

 

Вредни мештани Месне заједнице Дуб, предвођени неуморним председником Драганом Вукајловићем посердњих година пуно су урадили на путној мрежи. Неки путеви су асфалтирани, неки поправљени и насути, а има и оних који су прокопани наново па потом насути. Један од таквих путева је онај што спаја насеље Доњи Бајићи са Радојичићима.

-Тај пут дуг је 600 метара. Средства су обезбеђена са републичког нивоа од Министарства пољопривреде, водопривреде.. Општина и наша Месна заједница помогле су да се уради пројекат нове саобраћајнице која се сврстава у шумски пут. На тај начин урађена је нова траса пута па је потом насута квалитетним материјалом. Сада се до Радојичића стиже много брже јер је тај пут краћи око три пута у односу на онај којим се до сада стизало у тај дубски засеок. У плану је да се тај пут асфалтира у наредним годинама- каже Драган Вукајловић, председник МЗ Дуб.

Драган Вукајловић и Мирослав Тенић на траси новог пута
Драган Вукајловић и Мирослав Тенић на траси новог пута

Један од вредних активиста на градњи пута био је Мирослав Тенић.

– Ранији пут био је много дужи, лошији и ишао је на више места кроз дворишта грађана. Дуго смо чекали да се прокопа нови пут. Стално смо се нешто договарали, али није било ништа од тога. Ја сам те договоре прозвао „Бриселски договор“. Захваљујући  највише народном посланику из Бајине Баште Младену Лукићу, председнику општине Радомиру Филиповићу. Горану Милутиновићу и председнику наше Месне заједнице Драгану Вукајловићу, коначно смо реализовали стару идеју. Верујем да ћемо га у догледно време асфалтирати. Посебно  захваљујем мојој сестри Цвети Радовановић Тенић и њеном супругу Миливоју. Они су из Америке послали доста пара да се путеви у Дубу асфалтирају и поправе- вели Мирослав Тенић.

Мештани су са одушевљењем дочекали завршетак радова на путу Доњи Бајићи- Радојичићи. Међу њима је и Милун Радојичић у чијој је кући уприличено дружење уз ручак и пиће.

-Моја породица живи у Ужицу. Сада имамо добар пут до куће. Намера је да се син и ја вратимо у село, где имамо лепо имање, и озбиљније се бавимо пољопривредом. Има нас још у Ужицу који ће чешће долазити у родно село и обрађивати њиве. Сад нам је један од првих задатака да видимо како да разрешимо проблеме са струјом. Линија је дотрајала, на много места жице су пале на земљу – истиче  Милун Радојичић.

Текст и фото: М.Андрић

БУРМАЗИ ДОБИЈАЈУ КИЛОМЕТАР АСФАЛТА

-У плану нам је да до краја године у засеоку Бурмази асфалтирамо  километар макадамског пута. Наш део средстсва смо обезбедили. У последње три године урадили смо преко два километра асфалтних путева. Асфалтни пут је скупљи од макадамског, али је много бољи и трајнији. Због тога боримо се да,  где год можемо,  макадам заменимо асфалтном подлогом- наглашава Драган Вукајловић, председник МЗ Дуб.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest