пОГЛЕД НА рОГАЧИЦУ

Као и у већини сеоских месних заједница, и у Рогачици највише проблема задаје путна мрежа. Када је својевремено асфалт кренуо и у села, Рогачица је била прва у општини Бајина Башта која је добила асфалтни пут од центра места па до врха Ћеранића  од око пет километара.

-Пролазиле су деценије, пут је полако пропадао док није дошао у стање да је скоро немогуће користити га за вожњу аутомобилом. У временским непогодама 2014. године  асфалтни пут за Ћераниће је практично уништен. Тадашња Дирекција за изградњу  повукла је  републичка средства да се пут оспособи за нормалан саобраћај, али је интервенција на том путном прaвцу изостала.  Прошле године у делу Горњих Ћеранића извршена је поправка пута. У план рада за идућу годину као приоритет смо ставили асфалтирање преосталог дела тог пута. У плану је наставак асфалтирања пута према Главачићима и ако буде могло да се асфалтира део пута према Милатовићима  и Рњама – каже председник МЗ Рогачица Милан Андрић.Asfaltna traka u Naramcicima-

Недавно је 600 метара асфалта  добио засеок Нарамчићи у коме има десетак домаћинстава.

-Хвала општини и њеном руководству  што су испунили обећање да ће асфалт стићи до наших кућа. Долазила нам је и председница Весна Ђурић. Хвала пуно и нашој месној заједници на челу са председником Миланом Андрићем. За нас је овај пут од непроценљивог значаја- рече нам Миломир Микан Димитријевић.

У плану за 2022. годину је појачање водоизворишта у Нарамчићима и градња каптаже како би Рогачица имала довољно воде за пиће. Намера је да се уради ревитализација чесме код моста која је једини алтернативни извор за пијаћу воду у време кад нема оне у рогачичком водоводу. У том склопу очекује се обнављање јавне спомен чесме у центру Рогачице и санирање кварова на канализационим шахтама.

-На Савету Месне заједнице усвојили смо Програм рада за 2022.годину у коме смо казали да ћемо радити на планском уређењу плаца на ушћу Рогачице у Дрину у циљу да ту добијемо примерно излетиште које је и у оваквим условима изузетно посећено од пролећа па до касне јесени. На подручју Рогачице , у сарадњи са ПК Тара, обележићемо неколико туристичких стаза , постeвићемо путоказе  према засеоцима, касније и туристичку сигнализацију – вели председник МЗ Рогачица Милан Андрић.

Припремни послови око реновирања Дома културе,  у чијој сали ће се одвијати и спортско-рекреативне активности,  су у току. У припреми је проширење уличне расвете, чишћење дивљих депонија  и план културно- забавних активности са Сретењским сусретима као водећом манифестацијом.

Текст и фото: М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest