Ловочувар НП Тара и туристи спасили срндаћа

ТАРА - СПАШАВАЊЕ СРНДАЋАТАРА - СПАШАВАЊЕ СРНДАЋАТАРА - СПАШАВАЊЕ СРНДАЋА

Жарко Ђурић, ловочувар у НП Тара, Драган Лазић из Ужица и четири млада пара из Београда и Новог Сада јуче ) 29.8.2020.) касно поподне, спасили су младог срндаћа из дубоког, старог и празног базена.

Младићи и девојке, који су одсели у засеоку Секулић на Тари, током шетње обалом језера, наишли су на дубоке базене. У једном су видели срндаћа.

ТАРА - СПАШАВАЊЕ СРНДАЋА 2

– Одмах су позвали ловочувара и дошли су до моје викендице, и испричали да су видели младог срндаћа у базену – каже Драган Лазић, чија је викендица удаљена тридесетак метара изнад језера и базена. Млади парови и Драган су сачекали ловочувара Жарка Ђурића и одмах приступили акцији спашавања.

ТАРА - СПАШАВАЊЕ СРНДАЋА 3

– Ловочувар је дошао веома брзо, за око 15 минута. Одмах смо нашли мердевине, конопац, ћебе… Сишао је низ мердевине у базен дубине око пет до шест метара. На дну је било понајвише грања. Када је ренџер сишао срндаћ се уплашио, па је почео да скаче. Ипак га је Жарко ухватио, а онда су још два младића сишла низ мердевине и ланчано додавали срндаћа. Срндаћ је смештен у оближњу шталу да се мало опорави, а онда пуштен. Види се да је млад, тек почели рошчићи да му расту – додао је Драган Лазић.

На том месту постоје три велика празна базена, који су користили за потребе хидроелектране када је прављено језеро реверзибилне ХЕ у Заовинама.

Аутор ЛЗС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest