ОДБОРНИЧКИ МАНДАТИ ЗА КАНДИДАТЕ СА ШЕСТ ЛИСТА

Једина испод цензуса листа “ За бољу Бајину Башту СДС Борис Тадић“

 

       Претходни локални избори за одборнике Скупштине општине Бајина Башта одржани су 24. априла 2016. године на које је изашло 13.409 бирача од укупно 22.177 колико их је те године било уписаних у бирачки списак. Излазност је била 60,46 одсто. Неважећих листића  – 562.

    Бирачи су имали могућност да се определе за једну од седам листа чији су кандидати претендовали за 45 одборничких места у локалном парламенту.

 За листу коалиције “Александар Вучић-Србија побеђује гласало је 5.574 бирача, или 41,6 одсто, за  листу“ Ивица Дачић-Социјалистичка партија Србије (СПС), Јединствена  Србија (ЈС) „определило се 2.458 бирача или 18,3 одсто,  листа “Демократска странка Србије Бајина Башта-Василије Павићевић“ добила је 1.206 гласова , или 9 одсто. Следе  листе „Одговорно за нашу Бајину Башту – ДС-ЛДП“ са освојена 1,182 гласа или 8,5 одсто  и „Одговорно за Бајину Башту -Др Војислав Шешељ- Српска радикална странка-  Др Мирослав Нешковић-Жућо“  са 1,094 гласа или 8,25 одсто. По први пут у СО наћи ће се одборници  са изборне листе “Двери за живот Бајине Баште-Мирослав Мићо Лукић“ за коју се определило  948 бирача или 7,1 одсто. Цензус није прешла  листа  “За бољу Бајину Башту СДС Борис Тадић“ која је добила 385 гласова, или 2,9 одсто бирача.

 

РАСПОДЕЛА МАНДАТА

 Највише мандата  освојили су напредњаци  21, следе СПС-ЈС са девет, а по четири мандата припала су листама ДС-ЛДП, ДСС и СРС,  а Дверима три одборничка мандата. Конституисање Скупштине општине у новом сазиву обављено је 17. маја на којој је за председницу СО изабрана Весна Ђурић (СНС) а за заменика председника СО Никола Илијашевић (СПС).  Ове функције обављали су пун четворогодишњи мандат.

 ВЛАСТ СНС, СПС И ДСС – ОПОЗИЦИЈА ДС, ЛДП, СРС_ И ДВЕРИ

       Функцију председника општине у протекле четири године обављао је Радомир Филиповић (СНС),  а заменика председника Општине Петар Петровић (СПС).  Формирање и функционисање општинске власти подржали су одборници  СНС, ПУПС,  СПС, ЈС, ДСС,  а опозицију су чинили ДС, ЛДП, СРС и Двери.

                                                                              Портал ББ Глас

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest