Ловци пред полазак пребројавања и прехране дивљачи

 

За ловачку секцију Костојевићи, коју чине ловци из тог села, Јакља и Јеловика, кажу да важи за једну од најактивнијих у ЛУ Соко из Бајине Баште. У марту су њени чланови, има их 50, укључили се у устаљену акцију пребројавања дивљачи, изношења хране и соли за њу.

Goran Vasic i Miodrag Petronijevic (1)
Горан Васић и Миодраг Петронијевић

– Пребројавање смо обавили 15. марта. Том приликом, подељени у шест група, на солишта однели смо со, а на хранилишта кукуруз у зрну. Током зиме, у више наврата, прехрањивали смо дивљач са око 800 килограма кукуруза. Фазанима смо дали  200 килограма пшенице у зрну, а изнели смо за потребе срнеће дивљачи око 700 килограма сена. Већи део кукуруза смо обезбедили тако што смо га сами засејали на две парцеле. Ове године засејаћемо веће површине кукурузом за потребе прехране дивљачи- каже председник секције Горан Васић.

Ловно подручје секције Костојевићи штити се уредно од предатора па дивљачи за лов има доста. У минулој ловној сезони одстрељење се три дивље свиње, један срндаћ, десетак зечева. више лисица и куна. Два вепра одстрелио је Миодраг Петронијевић, једно назиме Дарко Пашић. Срндаћа је одстрелио Бранко Лукић.

– Сложна смо секција. Подмладили смо је са неколико приправника ловаца. Имамо одличну сарадњу са нашим ЛУ Соко из Бајине Баште, са председником Станимиром Милутиновићем, управником ловишта Миланом Леонтијевићем и ловочуварима. Дан за пребројавање и хранење дивљачи искористили смо да се окупимо у нашој кућици саграђеној на брду Козила. Ту смо се уз ловачки гулаш и пиће дружили до ноћи-вели потпредседник секције Костојевићи Миодраг Петронијевић.

Гулаш је припремила група ловаца у којој су били Радоје Тодоровић, Новко Васић, Миодраг  Стјепановић и Цветко Илић.

Kuvarska ekipa lovaca
Куварска екипа ловаца

–  Скували смо пуну ранију гулаша од срнећег и свињског меса. Уз то, направили смо и преко стотину пљескавица на роштиљу. Осим ловаца из наше секције, гостију из ЛУ Соко, на дружење је дошла и петочлана делегација суседног ЛУ Косјерић из истоименог места. Све што смо припремили поједено је, значи да смо поверен задатак добро обавили- истиче Цветко Илић.

                                                                                     Текст и фото: М.Андрић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

девет + 12 =

Pin It on Pinterest