Конституисана СО – СВА ВЛАСТ НАПРЕДЊАЧКОЈ ЛИСТИ

Са конститутивне седнице СО Бајина Башта

Конститутивна  седница Скупштине општина Бајина Башта одржана је 12. маја. Напредњаци имају 24 одборника и одлучили су се да буду једини носиоци власти . Одборници су за председника општине Бајина Башта изабрали Весну Ђурић. Заменик председника општине  биће Миленко Ордагић. Осим њих двоје, у саставу Општинског већа су и  Недељко Ракић, Иван Милекић,  Дејан Тимотијевић, Драгић Глишић , Драган Тодоровић.  Након обављених ових избора, Скупштина општине је констатовала престанак  функције Привременог органа општине Бајина Башта.

Весна Ђурић
Весна Ђурић, председник општине
Миленко Ордагић, заменик председника општине
Миленко Ордагић, заменик председника општине
Младен Лукић, председник СО
Младен Лукић, председник СО
Душко Милетић, заменик председника СО
Душко Милетић, заменик председника СО
Радина Рајаковић и Јелена Филиповић
Радина Рајаковић и Јелена Филиповић

Најпре је размотрен извештај Изборне комисије општине Бајина Башта о спроведеним изборима  за одборнике Скупштине општине Бајина Башта. Речено је да је од уписаних  у бирачки списак 21.733 грађанина на изборе изашло  њих 14.778. Важећих листића било је 14.211,а  неважећих 566. Потом је именован Верификациони одбор који је поднео извештај на разматрање. Следећи потез је био потврђивање мандата  одборника и полагање заклетве.  Тиме су створени услови да се обави избор председника Скупштине и његовог заменика. За председника је изабран Младен  Лукић, а за заменика Душко Милекић. Одборници су обавили постављење  Радине Рајаковић за секретара  Скупштине  и констатовали да је  престала функција секретара  Привременог органа општине Бајина Башта.  Уједно је за заменика секретара Скупштине општине постављена Јелена Филиповић. У саставу новог Административно-, мандатно -имунитетског одбора су  Драган Алексић,  Миљана Игњатовић и  Александра Лекић.

Скупштина општине Бајина Башта има 45 одборника. Са Изборне листе Александар Вучић- Заједно можемо све, укупно их је  24.  То су:  Весна Ђурић, Миленко Ордагић, Недељко Ракић, Марица Вуковић, Младен Лукић,  др Небојша Јовановић,  Наташа Савић, Дејан Филиповић,  др Славица Богдановић Аџић, Александар Аксентијевић, Бранка Глишић, Миљко Петровић, Драгана Алексић, Милош Дамљановић, Синиша Спасојевић, Рајка Благојевић, Душко Милекић, Милош Косић, Ненад Кривокапић, Данијела Божић, Љубодраг Ковачевић, Радомир Максимовић, Жељко Јовановић и Ана Ђурић.

Са  Изборне листе Ивица Дачић-премијер Србије у састав Скупштине ушло је шест одборника, Петар Петровић, Оливера Ђуровић, Драган Стаменић, Љубодраг Петровић, Александра Лекић, Синиша Јевтић.

Изборну листу  Српски покрет Двери-Срцем за Бајину Башту  представљаће одборник  Слободан Давидовић.

Изборна листа Михаило Марковић- Ајмо људи имаће два одборника, Михаила Марковића и Ивана Милосављевића.

Изборна листа Урош Ђокић- Уједињени за победу Бајине Баште  у општински парламент ушло је девет одборника, Урош Ђокић, Славиша Чанић, Јована Катанић, Борис  Јовановић, Јована Вуловић, Горан Марић, Љубица Ђурић, Петар Биљић и Олгица Петровић.

Изборна листа Милан Стаматовић- Здраво да победи Зоран Југовић дала је три одборника, Ивана  Марковић, Зорана Југовића и Дејана Млађеновића.

Након избора за одборнике, оставку су , због сукоба интереса, далa три  одборника, Марица Вуковић, Дејан Филиповић и Јована Вуловић. На следећој седници Скупштине општине биће верификовани мандати за нова три одборника који ће доћи на њихово место.

Текст и фото: М.Андрић

ВЕСНА ЂУРИЋ ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ

Одборници су за председника општине Бајина Башта изабрали Весну Ђурић. Заменик председника општине  биће Миленко Ордагић. Осим њих двоје, у саставу Општинског већа су и  Недељко Ракић, Иван Милекић,  Дејан Тимотијевић, Драгић Глишић , Драган Тодоровић.  Након обављених ових избора, Скупштина општине је констатовала престанак  функције Привременог органа општине Бајина Башта.

Говорећи о најважнијим  пословима, председница општине Весна Ђурић је казала:

-Најважније је да започете инвестиције завршимо и почнемо нове. Као прво то је велика инвестиција тунел Кадињача за коју се припремамо ми и Град Ужице. Очекујемо да радови почну у августу ове године. Напоменула бих да смо у последњих месец дана имали три пројекта, вредна 76 милиона динара, који су прошли на републичком нивоу. Следе послови у Вртићу Невен и још пуно тога.

Урош Ђокић

Ми смо опозиција у новој Скупштини општине. Трудићемо се да указујемо на слабости власти и да предлажемо решења.  Битно је да се виталне одлуке доносе  у бајинобаштанској памети, а не негде на страни. Ми треба да питамо грађане шта их боли, шта их тишти и да се заложимо за решавање проблема.

СОЦИЈАЛИСТИ БОЈКОТОВАЛИ ГЛАСАЊЕ

Сва власт у општини Бајина Башта  припала је  напредњачкој листи Александар Вучић-Заједно можемо све. Одборници СПС-ЈС нису хтели да гласају кад је вршен избор председника СО, заменика председника СО, председника општине, заменика председника општине и чланова Општинског већа. Зашто је то тако, нису желели да одговоре. Незванично, наш извор информација, сазнао је да су вођени преговори између напредњака и социјалиста, али није постигнут договор око заједничког вршења власти.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest