КК Дрина: СОФИЈА МИЛИВОЈЕВИЋ ВИЦЕПРВАК СРБИЈЕ

Софија Миливојевић на победничком постољу у Бачкој Паланци

Представници Кајак клуба Дрина из Бајине Баште настављају са добрим резултатима без обзира на ком се такмичењу појаве. Чине то у надметањима у кајаку на дивљим водама,  а од пре две године све су препознатљивији и на наступима на мирним водама.

На недавном државном првенству у мини кајаку на мирним водама, одржаном у Бачкој Паланци, Софија Миливојевић постала је вицепрвак Србије у категорији 2012. годиште.

-Софија се борила изванредно у конкуренцији 17 кајакашица. Није се најбоље снашла у гужви на старту па је имала заостаак у трци на 1.000 метара. Ипак, смогла је снаге да то надокнади и у финишу избори друго место. Победница је била боља за половину дужине кајака. И Уна Лукић солидно се снашла на мирним водама. У конкуренцији 14 такмичарки рођених 2010. године заузела  је  6. место у Србији.  – каже њихов тренер  Јелена Кнежевић.

У клубу су изузетно задовољни  радом Јелене Кнежевић.

-Јелена даје све од себе да младе кајакашице буду што боље. Резултати њеног рада су видљиви. Ми ћемо се потрудити да јој, као и кајакашима и кајакашицама, омогућимо још боље услове за рад – истиче Рајко Миливојевић, председник КК Дрина.

Софија и Уна са тренером
Софија и Уна са тренером

Следеће велико такмичење биће Европско првенство за јуниоре и млађе сениоре у Бања Луци.  КК Дрина имаће своја четири представника. Тако је одлучио свезни селектор за кајак на дивљим водама Сретен Биљић.  У јуниорској конкуренцији такмичиће се Богдан Ђурић, Вељко Чолић и Сара Ђурђић ,а  Андрија Живановић  одмериће снагу међу млађим сениорима.

М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest