Марко Марјановић

Кајак клуб Дрина из Бајине Баште на најлепши начин завршио је такмичарску сезону за 2021. годину наступом на „Штефањском спусту„ у Загребу. Шесточлана дружина вратила се са пет освојених медаља и пехара. У конкуренцији сениора, на стази дугој 12 километара Марко Марјановић заузео је прво место са резултатом 36 минута,11 секунди и 11 стотинки.  На истој стази на реци Сави јуниор Андрија Живановић  у својој узрасној категорији први је стигао на циљ. Његов резултат је 37 минута, 55 секунди и 99 стотинки.  Јуниор Урош Марјановић заузео је треће  место са 38 минута, 52 секунде и 39 стотинки. Добар је био у истој узрасној категорији Вељко Чолић са пласманом на четврто место. Сениорка Јелена Кнежевић тријумфовала је у женској конкуренцији остваривши време од 40 минута, 21 секунде и 49 стотинки.

Андрија Живановић 
Андрија Живановић
Сениорка Јелена Кнежевић
Сениорка Јелена Кнежевић

Блистао је и Никола Миловановић у конкуренцији кануиста. Са 42 минута, 11 секунди и 09 стотинки оставио је све конкуренте иза себе.

– Свака част нашим представницима на међународном такмичењу одржаном у Загребу  последњег викенда у 2021. години. Много су нас обрадовали и потврдили да је КК Дрина с правом понео назив најбољег у Србији на дивљим водама за 2021. годину- каже вредни председник КК Дрина Милутин Лукић.

 КАЈАК ЗА МАРКА ИЗ ИТАЛИЈЕ

Лукић истиче да ће почетком 2022. године из Италије стићи кајак за Дрининог најбољег кајакаша Марка Марјановића. Средства је обезбедио Кајакашки савез Србије преко Министарства за спорт и омладину. Нове кајаке добиле су Уна Лукић и Софија Миловановић. Купили су их њихови родитељи уложивши по две хиљаде евра. И отац  Саре Ђурђић најавио је да ће купити кајак за њу .

М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

седам + петнаест =

Pin It on Pinterest