Кајак: Матеја Лукић други на првенству Чешке

Матеја Лукић у Чешкој, кајакМатеја Лукић у ЧешкојМатеја Лукић у Чешкој

На тродневном такмичењу у кајаку, дисциплина спринт, одржаном у Чешкој у тамошњем месту Буђеовице, ККК Дрина из Бајине Баште имао је само једног представника. У управи клуба  кажу да је требало да иду Матеја Лукић, Богдан Ђурић и Вељко Чолић.У последњем моменту изостао је одлазак Ђурића и Чолића.

Матеја Лукић  био је најуспешнији првог дана на Отвореном првенству Чешке. Заузео је друго место у конкуренцији 37 такмичара  до 15 година старости. Златна медаља му је измакла за 13 стотинки  секунде. Другог дана одржано је такмичење у оквиру Купа Чешке узраста до 16 година. Лукић је освојио 15. место међу  29 такмичара. Трећег дана одржано је 5. коло Европског купа. Матеја је имао 17. време у надметању 40 кајакаша.

Матеја Лукић прима медаљу за друго место
Матеја Лукић прима медаљу за друго место

После 5. кола Европског купа Матеја Лукић заузима  9. место у групи од  123 такмичара.  Богдан Ђурић је 18, Вељко Чолић 47.Руководство Дрине најављује  формирање добре екипе за Европски куп у 2024. години и учешће на свих пет трка

Дрину очекје Државно првенство у спринту у Ушћу на Ибру 9. и 10. септембра . У класику Дрина је биља најбољи клуб Србије. Такмичење у спринту је прилика да клуб из Бајине Баште потврди вишегодишњи назив најбољег у кајаку на дивљимн водама. После тог такмичења следи наступ у Горажду на Првенству Босне и Херцеговине.

М.Андрић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest