Кајак: КК Дрина првак Србије у класику

На првенству Србије у кајаку на дивљим водама у дисциплини класик, веслање од 2-5 километара, одржаном другог јунског викенда на Ибру, Кајак клуб Дрина из Бајине Баште  остварио је одличне резултате и у конкуренцији седам клубова освојио прво место са 135 бодова. Следе Ибар са 77, Чачак са 57, Медицинар са 23, Тара- Дрина  ( Бајина Башта) са 16, Панчево са 8 и Београд са 5 бодова. – Било је ово државно првенство за све узрасне категорије у појединачном и екипном такмичењу. Ми смо имали подмлађен састав који је успео да направи лепу бодовну предност над главним противником за прво место Ибром из Краљева па верујем да, након првенства у спринту, које ће се одржати у септембру, можемо одбранити назив првака Србије кога освајамо узастопно у последње четири године – каже председник клуба Рајко Миливојевић.

KK Drina - Ibar

Ибар 3- KK Drina

У јуниорској конкуренцији К 1 Ивана Јеремић заузела је друго, Вељко Чолић четврто место.У кадетском узрасту  прва места освојили су  Невена Стојановић и Матеја Лукић. Лука Чолић стигао је на циљ трећи, Виктор Деспотовић пети. Одличне резултате имали су Дринини представници у пионирској категорији. Прва места заузели су Уна Лукић и  Алекса Обрадовић. Софија Миливојевић и Андрија Цветановић освојили су сребрне медаље. Павле Милутиновић пласирао се на четврто место. Блистале су кадетске и пионирске екипе у тимским тркама 3 x К 1. Кадетски састав , у коме су наступили Виктор Деспотовић, Матеја Лукић и Лука Чолић  понео је назив победника.  Софија Миливојевић, Уна Лукић и Невена Станојевић  донеле су златну медаљу у пионирској конкуренцији  као и вршњачка екипа са Андријом Цветановићем, Алексом Обрадовићем и Павлом Милутиновићем. Уна Лукић испунила је А норму, а Вељко Чолић Б за састав репрезентације Србије. Због повреде у екипи није било репрезентативца Богдана Ђурића.

Дрина је имала своје такмичаре и у кану тркама. У класи Ц 1 пионир Андрија Цветановић заузео је треће место, а Павле Милутиновић четврто. У класи Ц 2  тандем  Алекса Обрадовић- Давид Станојловић освојио је прво место.

Мирне воде- KK Drina

Дрина је имала представнике и на недавном првенству Београда на мирним водама.  Софија Миливојевић била је трећа међу кајакашицама  2012. годиште, а Кристијана Митровић седма за годиште 2015.

М.Андрић

КК ТАРА-ДРИНА

       На првенству Србије  учествовао је новоосновани КК Спортско удружење Тара- Дрина из Бајине Баште. У конкуренцији клубова освојио је пето место. Пионирка Сара Ђурђић заузела је прво место у трци К1, а Андрија Ђурђић шесто. Јуниор Урош Марјановић освојио је  пето, а сениор Бобан Савић треће место. Због повреде није наступио Марко Марјановић. КК ТАРА-ДРИНА  добио је поверење  Кајакашког савеза Србије да буде организатор овог државног првенства на Ибру и на задовољство такмичара и представника клубова тај задатак обавио је више него успешно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest