Јавно предузеће ББ ТЕРМ  је, уз урађену и приложену документацију,  више пута упућивало захтеве оснивачу,  Општини Бајина Башта, за обезбеђивање финансијских средстава како би се приступило реконструкцији топловодне мреже у граду која је у катастрофалном стању.  На седници Општинског већа одржаној 19. јуна усвојен је закључак о  „начелном прихватању захтева  ЈП ББ ТЕРМ Бајина Башта за финансирање куповине материјала по пројекту  магистралног топловода у  Улици кнеза  Милана Обреновића у Бајиној Башти,  а средства ће се определити  ребалансом буџета општине Бајина Башта за 2020. годину“.

Према пројекту требало би  урадити  реконструкцију топловода у главној улици,  Од Инфо центра до двојне зграде у главној улици. За материјал треба  обезбедити 18 милиона динара, а радове би изводили радници ББ ТЕРМ-а.

Због честих пуцања цеви у протеклој сезони интервенисало се 9 пута, само на углу улица Светосавске и Милана Обреновића

 

–  Без реконструкције овог дела и замене цеви, грејна сезона је неизвесна, не само на том делу, већ и  на целом градском подручју. Век цевовода је  до 30 година, а овај је стар 50 година, урађен је 1971. године. Због честих пуцања цеви у протеклој сезони интервенисало се 9 пута, само на углу  улица Светосавске и Милана Обреновића . Књиговодствена вредност овог цевовода годинама  је -нула , а овом интервенцијом  се увећава општинска имовина а биланси ББ ТЕРМ-а поправљају – истичу у ББ ТЕРМ-у.

                                                                                      ББГ.Топлана -Реконструкција - Веће

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest