Јесења трибалион трка на Тари: Учествовало 450 такмичара

Tribalion Tara

После пролећне трибалион трке на Тари на Kалуђерским Барама, први пут је одржана и јесења трка на тој планини на делу званом Митровац. Организатор је био Фитнес центар Но 1 из Бајине Баште. Учешће је узело 450 такмичара из Србије и иностранства. Он су се надметали  на стазама од 22,5 и 11,5 километара.

На стази дугој 22,5 километра морали су да савладају и 35 захтевних препрека као што су високи зидови, пењање уз конопац, прелазак преко греде, ношење и вучење терета, пузење кроз  блато, провлачење  испод жице, пливање… Победио је  Предраг Драгичевић из Београда. Друго место заузео је Слађан Благојевић из Бајине Баште, а треће  Младен Николић из Боограда. У женској конкуренцији победила је Kатарина Ивановић из Београда. Татјана Тороман из Панчева пласирала се на друго место. Треће су поделиле Слађана Радуловић и Инес Kопиловић из Суботице.

-Био сам на више такмичења у Европи, али нигде нисам наишао на бољу стазу, организацију и лепшу природу. Посебно ми је драго што сам победио каже  Предраг Драгичевић.

Трка на стази  од 11,5 километара била је мање захтевна. Имала је 20 препрека. Прво место освојио је Ненад Зарић из Ужица, други је био Марко Арсић из Параћина, трећи Борис Томка из Панчева. У женској конкуренцији највише успеха имала је Ива Арсенијевић из Панчева. Друго место припало је  Александри Миливојевић из Пожеге, а треће Александри Kојић из Београда

У пласману тимова на трци од 22,5 километра прво место припало је Планинарском клубу Тара из Бајине Баште. Следе  Ирон Бојс из Београда и Флy фит Београд. У трци на 11,5 километара  највише успеха имао је тим Атлетског клуба Параћин, Финтнес хеалтy Београд и Атлетски центар Шабац.

 

Одржана је и дечја трка са око 100 учесника који су савладавали препреке од гуме.

-Трке су прилагођене спортистима и рекреативцима који воле природу. Сами учесници пролећне трке, тражили су да се одржи и јесења. Ми смо се потрудили да то остваримо. Посебно смо задовољни масовношћу која је међу највећим у Европи- каже Борис Томић, председник Организационог одбора трибалион трка на Тари.

                                                                                                                         М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest