У 74. години данас 7. (октобар)  је преминуо Петар Лекић Лека, дугогодишњи економ Фудбалског клуба Слога из Бајине Баште. Поводом  изненадне смрти Лекића  доносимо текст и слику, ( преузели смо  их из Спортске  ревије Бајине Баште ББ журнала) о том спортском раднику.

“У Слогиној историји дугој 80 година играо је велики број играча. Мењали су се фудбалери, тренери, управе, председници, чланови скупштина. Петар Лекић Лека је са најдужим клупским стажом. Деценијама обављао је дужност економа. Те обавезе раздужио се пред почетак прошлогодишње  првенствене сезоне.

– Све је прошло као трен. Био сам Слогин економ 48 година. Наставио сам да радим исти посао и после одласка у пензију. Не знам да ли је ко то слично доживео у Србији. Много лепих тренутака имао сам у вољеном клубу. На растанку могу да кажем да ми је жао што Слога није мало више играла у Српској лиги. Заувек ћу памтити време када је вођена председником Милојем Савићем и тренером Дејаном Николићем била на путу да стигне до Прве лиге Србије. Политичка превирања у општини су учинила да Слоге не оствари историјски успех –  забележио је репортер Спортског журнала  казивање  Петра Лекића.

Иако више није био  у клубу, Лекић  је пратио све утакмице од припремних до првенствених. Камера је  забележила тренутак када је  из кућице за делегата, уз пиво и цигару, посматрао тест утакмицу између Слоге и Дрине из Љубовије коју су Бајинобаштани добили са 2:0.  ”

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

седам + 4 =

Pin It on Pinterest