Пре  десетак дана почели су радови на изградњи дечијег игралишта на Тари, за које је  Министарство за заштиту животне средине  издвојило 7,6 милиона динара, док је преосталих 3,2 милиона динара обезбедио Град Ужице. По речима градоначелнице Ужица др Јелене Раковић Радивојевић, која је са сарадницима обишла радове ово је још један од садржаја које Град са задовољством подржава.

“Више од десет милиона динара вредан је посао који подразумева комплетну реконструкцију овог игралишта.  То радимо са посебним задовољством, јер ће на овом месту када се све заврши бити модерно дечије игралиште са свим пратећим садржајима. То ће сигурни смо додатно побољшати туристичку понуду Таре, наше планине, која из године у годину бележи све већи број посетилаца, туриста и ноћења”.

Тара- дечје игралиште, радови 2

“Ово је добар потез ресорног министарства који омогућава да се већ постојећи и ресурси и који нису у употреби ставе у функцију и то не изградњом и уништавањем већ унапређењем зелених и заштићених површина”, закључила је градоначелница.

Никола Максимовић директор ЈП “Ужице развој” истакао је да је реч о игралишту површине од око 540 м2 са свим неопходним пратећим садржајима.

“Комплетна реконструкција дечијег игралишта подразумева скидање постојећих играчака на површини од 540 метара квадратних ,  скидање земљаног дела, постављање тампона, асфалтирање ивичњака, постављање нове ограде и постављање нових 13 играчака. Према пројекту постављају се три мултифункционална комплекса, љуљашке, клацкалице, њихалице, потребан мобилијар за целокупно дечије игралиште”

И Љупко Ћировић директор Војне установе “Тара ” у чијој близини се игралиште налази изражава задовољство пре свега добром сарадњом.

Љупко Ћировић, директор ВУ Тара
Љупко Ћировић, директор ВУ Тара

“Ово је добар пример сарадње између Министарства за заштиту животне средине и града Ужица за изградњу дечијег игралишта. Захвалио бих се градском руководству града Ужица на доброј сарадњи, која ће надамо се бити настављена и у наредном периоду.”

Предвиђено је да радови буду завршени у наредних 45 дана, када се очекује и стављање у функцију потпуно новог и модерно опремљеног игралишта.

Извор: Сајт Града Ужица

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × пет =

Pin It on Pinterest