Галерија Установе „Култура“: Изложба „Идентитети геометрије “

Отварање изложбе, Даговић, Луковић, МаријановићОтварање изложбеОтварање изложбе

У Галерији Установе „Култура“  је отворена је занимљива ликовна изложба „Идентитети геометрије“ тројице аутора: Милована Даговића, Владана Маријановића и  Славка Луковића.

Милован Даговић- Даго (Ужице, 1954) је вајар, члан УЛУС-а. До пензије је радио у Ужицу као професор вајарства у Средњој уметничкој школи. Учесник је великог броја самосталних и групних изложби, као и сликарских колонија. Владан Маријановић (Ужице, 1996) и Славко Луковић (Ужице, 1988), су најпре завршили Средњу уметничку школу у Ужицу, где им је Милован Даговић био професор, а потом и Факултете ликовних уметности. Иза себе такође имају низ запажених ликовних изложби.

Никола Васиљевић отвара изложбу
Никола Васиљевић отвара изложбу

 

Трагови идентитета - ликовна изложба у Бајиној Башти
Трагови идентитета – ликовна изложба у Бајиној Башти

ИЗЛОЖБА - ОТВАРАЊЕ

– Уметност је одувек била део историјског тренутка и односила се на њега рефлектујући друштвене и политичке прилике. Изложбом „Идентитети геометрије“ у први план се истичу различити сензибилитети и поетике уметника. Различити мотиви пролазе кроз призму заједничког ликовног језика. Три аутора, два бивша ученика Уметничке школе и један бивши професор сусрећу се на истој стази где се истражује улога линије, њен правац, кретање и контролисана форма коју гради. Представљање студије облика и композиционе целине резултат су тог истраживања – рекао, између осталог, професор Милован Даговић на отварању изложбе у Бајиној Башти.

О. Додић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest