Дејан Млађеновић нови председник Скупштине општине

ByББ ГЛАС

20. март 2024.
11. седница СО Бајина Башта11. седница СО Бајина Башта

Одборници Скупштине општине на седници, одржаној  20. марта, изабрали су  професора Дејана Млађеновића за њеног председника, Претходно су  констатовали престанак функције председника Скупштине општине Бајина Башта Младену Лукићу. Он  је дао оставку на ту дужност у писаној форми из личних разлога. Из истих разлога оставку на дужност одборника дао је Мирослав Лукић са изборне листе Српски покрет ДВЕРИ- Срцем за Бајину Башту.  Скупштина је усвојила његову оставку. На истој седници донето је још неколико кадровски решења. За заменика секретара  Скупштине општине постављена је .Александра Ковачки, дипломирана правница.

11. седница СО Дејан Млађеновић
Дејан Млађеновић
11. седница СО - Александра Ковачки
Александра Ковачки

За члана  Скупштине Регионалне развојне агенције  „ Златибор „ Ужице именована је Милица  Јеличић уместо Милоша Јелисавчића. Љубица Росић именована је за члана Надзорног одбора у Народној библиотеци „ Милош Требињац“ уместо  Благоја Марковића. Драгана Спасојевић разрешена је дужности  члана Школског одбора у ОШ“ Душан Јерковић“ Костојевићи, а на то место именована је Биљана Масал. Милан Јосиповић разрешен је чланства у Комисији  за планове општине Бајина Башта. Уместо њега, именован је Александар Крстић. Скупштина је дала сагласност за расписивање јавног конкурса за директора  Установе Култура. Приликом усвајања Стратегије  развоја Бајине Баште водила се нешто дужа дискусија. Неколико опозиционих одборника сматрало је да је актуелна власт мало урадила на  развоју општине нарочито у области заштите животне средине, водоводне, канализационе, путне, спортске и друге инфраструктуре изразивши бојазност да ће тако бити и убудуће. Председница општине Весна Ђурић демантовала је те тврдње и најавила низ пројеката који ће допринети бржем развоју општине и стварању бољих животних услова.

Весна Ђурић, председница Oпштине
Весна Ђурић, председница Oпштине

Прихваћене су измене и допуне  у Одлуци за месне заједнице на територији општине Бајина  Башта. Донета је и одлука о ангажовању  ревизора за обављање  екстерне ревизије  завршног рачуна буџета општине Бајина Башта за 2023. годину.

Текст и фото: М.Андрић

ПОДРШКА НАЧЕЛНИЦИ

11. седница СО- Петар Петровић
Петар Петровић

Одборник Петар Петровић поднео је иницијативу Општинском већу  за разрешење начелнице  Општинске управе због, како је навео, кршења  закона у издавању грађевинске дозволе ROP-BBA- 8815-CRA- 11/2023. Општинско веће није прихватило ту иницијативу. У свом писаном одговору каже да овај орган нема сазнања да је утврђена незаконитост у  поступку издавања поменуте грађевинске дозволе. За оне мање упућене, да кажемо да дужност начелнице Општинске управе обавља Зорка Радоичић. Одговор је писаној форми дат свим одборницима.

УМИВАЊЕ И ЧЕШЉАЊЕ ДЕВОЈКЕ

Новоизабрани председник Скупштине општине Дејан Млађеновић  захвалио је на поверењу и најавио транспарентан заједнички рад, уз уважавање свих одборника без обзира са које су изборне листе. Бајину Башту је упоредио са прелепом девојком која има мало прљав врат и масну косу.

-Хајде да заједно ту девојку умијемо и очешљамо. После тога, сигуран сам, да ће она моћи  да буде запажена на модним пистама Србије и Европе- фигуративно се изразио Млађеновић.

НАЈАВА ТВ ПРЕНОСА

Опозициони одборници су се жалили на то што се седнице Скупштине општине не преносе путем телевизије и чак понудили да сакупе средства за плаћање преноса. – Стекли су се услови, пре свега финансијски, за омогућавање телевизијског преноса са седница Скупштине општине. И нама, владајућој већини, је од интереса да грађани виде и чују шта се ради на седницама, да покажемо шта смо и колико урадили. Рачунамо да ће ти преноси кренути од лета ове године – рекла је председница општине Бајина Башта Весна Ђурић.

ДОБРО ПОСЛОВАЊЕ ББ ТЕРМ

Приликом усвајања извештаја о раду  ЈП ББ ТЕРМ за 2023. годину, директор тог предузећа Велимир Радовановић потврдио је податак да је пословање у минулој години  било позитивно. Према његовим речима, 2016. година је била последња када је пословање било финансијски  позитивно. Он наглашава да је успешном пословању допринело више фактора, међу њима најважнији су добар ремонт топлана и топловода, примерна припремљеност за грејну сезону, повољна цена мазута, блага зима и залагање запослених.

-На залихама имамо  67 тона мазута и 116 тона угља. Ускоро стиже још  50 тона мазута и исто толико угља. Грејна сезона се завршава 15. априла, али ћемо  дежурати све до  3. маја.  Испоручиваћемо топлотну енергију корисницима, без обзира на датум, у случају да три дана узастопно температура буде испод 12 степени – каже директор Радовановић.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest