Dan ruskjo-srpskog prijateljstva
Dan srpsko-ruskog prijateljstva
Ucesnici ovogodisnje Skole prijateljstva na Tari

 

Координатор руских васпитача била је Олгица Филиповић, наставница руског језика  Основне школе „Свети Сава“ из Бајине Баште

 

У међународном дечјем кампу „Школа пријатељства“, кога „Наша Србија“ на Тари организује под покровитељством УНЕСКО-а, одржан је традиционални Дан српско-руског пријатељства. Више од 180 деце из Србије, Црне Горе, Републике Српске, Русије и Молдавије је одржало концерт за госте – добротворе и пријатеље „Наше Србије“, представивши националне песме, игре и обичаје својих земаља. На почетку програма госте је поздравила директорка „Наше Србије“ Сања Пајевић Бундало, која је деци пожелела да им камп остане у најлепшим успоменама.

„Школа пријатељства“ је  заснована на заједничком раду деце у радионицама васпитно-образовног караткера под називом „Српско-руски код“, чији је задатак очување националног идентитета путем проучавања језика, традиција, културе, вере и историје народа Србије и Русије.

Ове године у кампу је учествовало више од 50 деце из Русије. Координатор руских васпитача била је Олгица Филиповић, наставница руског језика Основне школе „Свети Сава“ из Бајине Баште. Као преводиоци за руску децу биле су задужене Невена Алексић, професорица руског језика у Гимназији „Јосиф Панчић“, Јелена Поповић и Ирина Лукић, студенти руског језика из Бајине Баште.

„Школа пријатељства“, која се одржава под генералним покровитељством компаније „ЦРХ“ ове године  је трајала  до 27. јула, када су њени мали учесници отишли са Таре у нади на скори нови сусрет.

 

                                                                                                                          О. Додић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest