ББ терм -*Грејање

 

  • Цена грејања ће морати да порасте. Тражићемо то од оснивача предузећа јер без тога, уз уважавање корисника, нећемо моћи да позитивно послујемо –  каже в.д. ЈП ББ ТЕРМ директора Душан Глишић

На задовољство својих корисника Јавно предузеће ББ ТЕРМ из Бајине Баште имало је успешну прошлу грејну сезону. У том предузећу очекују да таква буде и предстојећа која почиње 15. октобра.

–   Припреме су при крају и одвијају се убрзано како не би било кашњења. Радимо на неколико места санацију топловода тамо где су цеви оштећене. После тога следе испитивања урађене санације, а онда крећемо са топлим пробама- каже в.д. ЈП ББ ТЕРМ директора Душан Глишић.

На питање каква је ситуација са енергентима, Глишић каже:

 Директор Топлане ББ ТЕРМ
Душан Глишић, ВД директора ББ ТЕРМ

-Са енергентима ситуација је солидна. На крају претходне грејне сезоне остале су нам ситне залихе. Још увек нам важи јавна набавка за угаљ за протеклу годину па смо ових дана почели да складиштимо нове количине. У првој половини септембра оне су достигле 400 тона што се раније није дешавало да у том време имамо толико угља на лагеру. Иначе, за целу грејну сезону потребно нам је око 900 тона. У залихама имамо и око 60 тона мазута. Рачунамо да ћемо преостале потребне количине енегргената набављати по планираној динамици. Брине нас цена мазута. Она је знатно порасла док је код угља углавном стабилна. Цена грејања ће морати да порасте. Тражићемо то од оснивача предузећа јер без тога, уз уважавање корисника, нећемо моћи да позитивно послујемо.

Поједини грађани су одлучивали да се искључе са централног грејања и да се греју на дрва или струју. Један број њих се поново вратио да користи услуге ББ ТЕРМ-а јер код њега плаћање обављају на 12, а греју се шест месеци што је неоспорна повољност.

Проценат наплате је преко 92 посто што се сматра задовољавајућим.

-Имамо један број потрошача  које смо морали да утужимо јер су исцрпљене све друге могућности да до тога не дође. Ми смо спремни и расположени да направимо договор са дужницима да своје заостале обавезе регулишу на рате. Утуживање примењујемо у крајњој нужди- истиче директор Глишић.

                                                                                                                       М.А.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest