Бајина Башта – РАЈИЋИ НОВИ ЗАКУПЦИ ПЕКАРЕ „КИКАН“

ПЕКАРА "КИКАН"ПЕКАРА "КИКАН"ПЕКАРА "КИКАН"

После затварања пекаре “ Кикан“ у Бајиној Башти , осетио се њен недостатак код бројних муштерија које су се  годинама, хлебом, лепињама. буреком и пецивима, снабдевале у њој. После вишемесечне паузе, пекара „Кикан“ поново је прорадила. Њен закупац у последње две године био је Ненад Перишић.

Од 17. новембра 2020. године пекару „Кикан“ у закуп је узела породица Рајић из Црквина.  О пекари се брине Ана Рајић, а помаже јој супруг Ивица. По потреби у помоћ прискоче и синови средњошколци, Никола, Немања, и основац Страхиња. Главни мајстор у производњи  је , у пекарској струци, добро познати  Зоран Јанковић.

Ана Рајић- Нове газде, стари специјалитети
Ана Рајић- Нове газде, стари специјалитети

Ана има вишегодишње искуство у угоститељству стицано у елитним објектима као што су хотел Оморика на Тари и Цептер хотел Дрина у Бајиној Башти. У њима је провела 15 година.

– Решила сам да се опробам и у пекарском послу. После нешто више од три  месеца рада, могу да кажем да послујемо позитивно. Полако, квалитетом , асортиманом  и традиционалним печењем на букова дрва , враћамо старе муштерије, уједно стичемо и нове. Имали смо случајеве да нам дођу муштерије са Таре где се налазе на одмору. Осим продаје у самом објекту, наше производе грађани могу да купе и у Трговини Лазић, Српској круни, Авокаду, на Тари у насељима Награмак и Секулићи. Надамо се да ће с временом бити све боље – каже Ана Рајић.

У понуди пекаре „Кикан“ су хлеб, празне и комплет лепиње, буреци са месом и сиром, слатке пите. слана и слатка пецива. Уз њих се може добити искључиво првокласни јогурт Млекаре Спасојевић. Пекара у зимском периоду ради од 6-14 часова. у летњем радиће од 5-14 часова.

ЦЕНЕ

У пекари „Кикан“ хлеб од 600 грама продаје се за 50 динара. Велика комплет лепиња кошта 130 динара, са кајмаком је 100, а са претопом 70 динара. За парче бурека од 250 грама треба издвојити 100 динара. Цена пецива креће се од 50-60 динара.

Текст и фото: М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest