Бајина Башта – Приватни шах клуб “Идила“ за лепо дружење

     Овде се окупљају многи Бајинобаштани да се опробају у шаху. Свакога послужимо бесплатно кафом, понеког и ракијом – каже Видоје Бајић, власник овог необичног клуба

Градић на Дрини вероватно је једини у Србији који однедавно има приватни мини шах клуб назван „Идила“. Отворио га је његов власник Видоје Бајић у Улици  војводе Мишића број 36 на месту где је некад био кафе бар.

У невеликом простору поставио је три стола и исто толико шах гарнитура . „Идила ради од раних јутарњих часова па до , како рече његов власник, почетка вечерњег Дневника Радио телевизије Србије.

-У пензији сам па имам времена на претек. То ми је и дало идеју за овако нешто јер волим шах. Овде се окупљају многи Бајинобаштани да се опробају у шаху. Свакога послужимо бесплатно кафом, понеког и ракијом. Имамо донатора који нам то омогућују. Ту се дружимо, освежавамо успомене из прошлости, „претресамо“ садашња збивања у Бајиној Башти па и шире, неки веле „млатимо празну сламу“. Али, и то је лепо у доколици –каже Видоје Бајић.

Видоје Бајић и Петар Цвијетић
Видоје Бајић и Петар Цвијетић

Он истиче да је  почасни председник „Идиле „ Зоран Шибалић који увек долази са својим малим кучетом. На челу Управног одбора је Ранко Миливојевић и он слови за најиздашнијег донатора за куповину кафе, шећера и ракије.

У  Видојевој“ Идили“ затекли смо и Бајинобаштанина , професора Петра Цвијетића који на дедовини, познатог дринског сплавара Бранка Петковића на Павуљама, има викендицу у старинском стилу. Иначе, стално место боравка му је Нови Сад. Он је овде познат као кошаркашки радник, али и један од оних за чије је име везано поновно покретање манифестације  “Дринска регата“.

– Често долазим у Бајину Башту. Од кад сам сазнао за „Идилу,“ обавезно навратим у њу, одиграм  пар партија шаха уз кафицу и причу. Овде је дружење заиста на нивоу. – вели Петар Цвијетић.

Текст и фото: М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest