Пријем у Општини за вишеструке даваоце крви

Председница општине Бајина Башта Весна Ђурић , 13. маја примила је делегацију Црвеног крста  у којој су били вишеструки добровољни даваоци крви, секретар те организације Љиља Матић и члан Републичке Скупштине Црвеног крста Србије  Зорка  Радојичић , начелница Општинске управе. У делегацији су били Златко Јанковић, крв је дао 208 пута, Милосав Андрић  је то учинио 142,  Мијо Филиповић 130, Дејан Мандић 63, Светлан Андрић, Дарко Лечић по 30 и Александар Марић 15 пута.

Секретар Црвеног крста Љиља Матић истакла је да бајинобаштанска општина има око хиљаду добровољних давалаца крви и да у томе, заједно са Ужицем, предњачи у Златиборском округу.

-Дати крв је изузетна хуманост. Леп је осећај кад знате да сте тим гестом некоме спасили живот. Осим тога, давање крви је и здраво за организам. Позивам младе да се што више укључе  у акције давалаштва течности што живот значи. Ја сам моје давалаштво завршио са 208 пута. Хвала ЦК Бајина Башта што ме се сетило и позвао да будем  у овој делегацији. Посбно хвала председници Весни Ђурић на лепом пријему – казао је Златко Јанковић.

Председница Весна Ђурић искористила је прилику да уручи признања Светлану Андрићу и Александру Матићу јер они нису били на недавној свечаности у Црвеном крсту када су дељена признања.

Признање Светлану Андрићу
Признање Светлану Андрићу
Признање Александру Марићу
Признање Александру Марићу

-Као и прошле, и ове године само направили пријем за делегацију добровољних давалаца крви. Њихова активност је од огромног значаја за очување угрожених људских живота. Ми ћемо и даље подржавати рад те организације нашим буџетским средствима и на друге начине. Планирали смо да направимо малу захвалност добровољним даваоцима крви  организовањем једнодневног излета бродом до Вишеграда – истакла је председница општине Весна Ђурић.

Текст и фото: М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest