Нови изглед Карађорђеве улице, стигао асфалтНови изглед Карађорђеве улицеНови изглед Карађорђеве улице, стигао асфалт

Вредни радници Предузећа Стандард искористили су лепо време и у суботу 7. децембра асфалатирали планирани део Kарађорђеве улице. Радове су обишли челни људи општине, председник Радомир Филиповић и његов заменик Петар Петровић. Грађани су их заустављали на сваком кораку и захваљивали што су коначно добили модерну улицу.

Захвалност грађана Карађорђеве улице
Захвалност грађана

– Баш смо дуго чекали. Пуних 40 година газили смо блато, крпили рупе на макадамској подлози. Хвала локалној самоуправи што је испоштовала договор. Ми смо обезбедили средства за припремне радове, а општина дала новац за асфалтирање, банкине и тротоар – каже  Борисав Бошковић.

 

Борисав Бошковић са челницима општине: На асфалт смо чекали 15 година
Борисав Бошковић са челницима општине: На асфалт смо чекали  40 година

Представници локалне самоуправе најавили су нове радове у градским улицама.

– Овај пут асфалтиран је део Kарађорђеве улице у дужини од око 150 метара. Та улица некад је замишљена као жила куцавица града, као градска обилазница. За њен већи део не постоји план експропријације и пројекат парцелизације. Радићемо на томе како би могао да се асфалтира и њен преостали део. Без обзира на временске услове, не стаје се са радовима. Предузеће Стандард изводи радове у Улици Исидоре Секулић и Његошевој које ће такође бити асфалтиране. Битно је да су почели припремни радови на Тргу Душана Јерковића како би сви послови могли бити завршени до 1. јуна наредне године. Из општинског буџета обезбеђено је 27 милиона динара за реконструкцију Главне улице од Трга па до некадашње Државне књижаре, односно садашњег  угоститељског објекта Папарацо. Напоменуо бих да радимо на добијању пројеката за дворишта стамбених зграда јер желимо да она изгледају онако како то треба. Ускоро ће у доброј мери бити разрешен проблем паркирања возила у граду – каже председник Радомир Филиповић.

Текст и фото: М. Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest