Бајина Башта – 55 година матуре друге генерације Економске школе  

Сећање на ђачко доба

Прошло је 55 година од када су заједничку учионицу напустили ђаци друге генерације Економске школе из Бајине Баште. Након пет година од њиховог последњег састанка, на „прозивци“ у ресторану „Две липе“ се нашло њих једанаест који су се потписали на заједничкој фотографији:  Петра Петковић, Љубинка Настић, Љубинко Радојичић, Рајо Стојкановић, Милун Ђукановић, Милка Ђурић, Милоје Недељковић, Слободан Новаковић, Љубица Кунчак, Владимир Алексић и Андрија Јовичић.

Матуранти- 55 година ЕШ Бајина Башта
Генерација која траје

Сусрет некадашњих матураната, данас већ добро држећих  75-годишњака, био је необично срдачан и дирљив. Са нескривеном сетом су се сећали својих ђачких враголија, некадашњих наставника, првих школских љубави, скривених симпатија… Сетили су се и својих драгих професора. Остале су успомене незаборавне и живе, баш као и ова генерација која и даље траје. О успешном животном путу ове генерације говоре и бројне дипломе, звања и признања, која су након средње школе стекли у даљем образовању и радном ангажовању.

Некадашњи школски другови су разменили мобилне телефоне и адресе, и обећали једни другима да ће свакако наставити дружење и другарске контакте.

О. Додић

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

петнаест − 6 =

Pin It on Pinterest