У Градској галерији, у организацији Библиотеке Ариље, 12. новембра отворена је 23. Смотра ликовног стваралаштва аматера Златиборског округа.

Ове године, учешће су узели ствараоци из  седам од десет општина региона – Ариља, Бајине Баште, Чајетине, Пријепоља, Ужица, Пожеге и Нове Вароши.  Шездесет радова доставио је тридесет један уметник, при чему  их је највише из града домаћина (29), а скоро трећина из наше Бајине Баште (19).

На отварању Смотре, присутне уметнике и госте поздравила је Сања Софијанић, историчар уметности и уредник ликовног програма, посебно се захваливши члановима Удружења грађана „Дрина етно арт“ .

„Уметници из Бајине Баште су и ове године, својим одзивом, бројем учесника и радова, пресудно допринели очувању ове традиционалне манифестације“, рекла је Софијанић и додала:

Сања Софијанић и Марија Алексић
Сања Софијанић и Марија Алексић

„Највећи део радова, као и раније, чине слике, рађене техником уља на платну, мада има и дубореза, сликаног стакла, акрила, темпера, радова у комбинованој техници, инсталација и једна скулптура, баш из Бајине Баште.“

Изложбу је отворила и захвалнице свим учесницима поделила директорица Марија Алексић, те је уследило пријатно дружење и разговор посетилаца и уметника..

Ове године, својим радовима на Смотри из нашег града представили су се Горан Екмешчић, Слађан Игњатовић, Мира Марковић, Милоје Васић, Горан Радовановић, Владисав Биљић, Бојан Илић, Томислав Алексић а по први пут и Драгана Васић и Соња Гајић.

Мање битан, „такмичарски део“ Смотре, по други пут је организован он-лајн гласањем на друштвеним мрежама.

На крају, треба напоменути да је, уз исказано поштовање, леп простор и веома квалитетну изложбену поставку, било пријатно представљати Бајину Башту у Ариљу и ове, као и у низу претходних година…

Портал ББ глас

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest