9. СО 1

Општинско веће поднело је предлог да се дневни ред допуни са две тачке и обе су прихваћене. Предлог Петра Петровића да се на дневном реду нађу још три тачке као допуна није прихваћен. Секретар општине Радина Рајаковић дала је тумачење да се две тачке могу наћи на дневном реду Општинског већа, а трећа није прихваћена да буде  у скупштинском дневном реду. Након усвајања дневног реда за 9. седницу Скупштине општине Бајина Башта, одборници су усвојили предлог Одлуке о престанку  одборничког  мандата Слободану Давидовићу  са изборне листе  Српски покрет ДВЕРИ- срцем за Бајину Башту. Он је оставку поднео у писменој форми која је оверена од стране јавног бележника у Смедереву. Потом је усвојен предлог за потврђивање  мандата одборника Горану Јелисавчићу са изборне листе  УРОШ ЂОКИЋ-  уједињени за победу Бајине Баште. Мандат му је додељен  уместо одборнице Јелене Костић  са исте изборне листе  која је поднела оставку.

Горан Јелисавчић нови одборник ДВЕРИ
Горан Јелисавчић нови одборник са изборне листе  УРОШ ЂОКИЋ-  уједињени за победу Бајине Баште

Одборници су прихватили решење којим се утврђује престанак  мандата вршиоца дужности директора  Народне библиотеке „Милош Требињац“ Ради Сарић. која је на ту дужност именована  20. октобра 2022. године  да је обавља до именовања директора те установе. За директора Народне библиотеке „ Милош Требињац“ Бајина Башта именована је Лепосава Петковић, дипломирани економиста  из Бајине Баште.  Скупштина је усвојила  предлог  закључка  о извештају  рада Предшколске установе Невен  за радну 2022/23. годину  и Годишњи план рада те установе за 2023/24. годину. Подржан је предлог Одлуке о утврђивању  просечних цена  квадратног метра непокретности  за утврђивање  пореза на имовину  за 2024. годину  на територији општине Бајина Башта.

ПРОМЕНЕ УПРАВНИХ И НАДЗОРНИХ ОДБОРА9. СО

На 9. седници Скупштине општине Бајина Башта  разрешени су председник и чланови Управног одбора  у Народној библиотеци „ Милош Требињац“  Милица Симић Јелисавчић, Мара Арсенијевић и Милка Биљић. На њихова места дошли су Драгица Спасојевић, Божидар Николић и Лазар Богдановић. Разрешени су и чланови Надзорног одбора у тој установи Витомир Шкрњић, Милосав Андрић и Душан Петровић, Новоизабрани су Јелена Стефановић, Благоје Марковић и Александар Бајић.

Дужности председника и чланова Управног одбора у Установи  Култура разрешени су  Милан Стаменић, Александар Марић,  Драгана Јовановић, Светлана Јовановић, Владимир Матић, Милица Ђокић Чавић и Никола Васиљевић. Нови Управни одбор чине  Душан Миловановић, Оливера Милановић, Светлана Јовановић,  Милица Ђокић Чавић и Марко Вићентић. У Установи Култура  разрешени су председник и чланови Надзорног одбора  Предраг Стефановић, Јелена Ракић и Марко Вићентић.  Уместо њих именовани су  Драган Стефановић,  Весна Тодоровић и Урош Костић.

КОМИСИЈЕ

На 9. седници СО  разрешена је Изборна комисија за  спровођење  избора  за савете месних заједница и именована нова на челу са Иваном Марковићем Такође је разрешена  и именована нова Другостепена  изборна комисија  за спровођење  избора за чланове  Савета месних заједница. Њен председник је Драгомир Секулић.

ЈЕДНОКРАТНА ПОМОЋ  СРЕДЊОШКОЛЦИМА

Скупштина општине усвојила је и Одлуку о додели једнократне новчане помоћи  ученицима средњих школа  општине Бајина Башта.  Том одлуком утврђено је  право на исплату 10.000 динара по ученику. Услов је да су држављани Републике Србије и да су им школе на територији бајинобаштанске општине.  Средства је обезбедило Министарство  за  бригу о породици  и демографију.

Текст и фото: М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest