6. седница ПОУ – ТРАЖЕ ИЗБАЦИВАЊЕ МАЗУТА ИЗ ТОПЛАНА

Са 6. седнице Привременог органаСа 6. седнице Привременог органа Са 6. седнице Привременог органа

Надзорни одбор ЈП ББ ТЕРМ  доставио је информацију  Привременом органу управљања општине Бајина Башта састављену од 10 обавештења. У том предузећу сматрају да под хитно треба  мазут избацити из употребе као енергента за производњу топлотне енергије јер је скуп. Њега су из употребе избациле околне општине  Косјерић, Ужице и Прибој. Привремени орган управљања обавештен је да ће грејна сезона бити проведена крају јер су обезбеђене довољне количине енергената. Истичу да је цена мазута средином марта износила  128,86 динара по килограму, да је цена руског угља  увећана за 50 процената и да га нема на тржишту. Порасла је и цена других врста угља, док је цена струје већа за 50 посто. Из ББ ТЕРМ упозоравају  да наредна грејна сезона, при оваквим ценама енергената, неће моћи  да се организује без општинске помоћи. На крају информације Надзорни одбор ББ ТЕРМ  истиче се да је Горњи Милановац ушао у јавно приватно партнерство  у области производње топлотне енергије за грејање.

Весна Ђурић, председница Привременог органа
Весна Ђурић, председница Привременог органа

На 6. седници Привременог органа управљања општине Бајина Башта  усвојен је предлог  Програма  коришћења средстава  буџетског фонда  за заштиту животне средине  општине Бајина Башта за 2022. годину. У ту сврху опредељено је 6,2 милиона динара. Нова цена  услуге Помоћ у кући је 350 динара по радном часу. Цена  услуге  дневног боравка  за децу са инвалидитетом за једног корисника  по једном радном дану  је 1.500 динара.

Српска православна црква из Дуба  затражила је средства за реновирање крова  на храму  Светог Апостола  Петра и Павла.  Захтев је прихваћен па ће се и дубска црква наћи међу онима која ће добити средства. Иначе, за цркве је планирао 5 милиона динара у 2022. години.

Комисија за називе улица и тргова општине Бајина Башта дала је одговор на питање Младена Лукића, члана Привременог органа управљања,  докле се стигло са поднетим иницијативама за називе улица  Небојше Драјића, Обрена Тешића, Милана Тепића и Милунке Савић.  У одговору се наводи да на подручју месних заједница Бајина Башта, Вишесава, Луг 1 и Луг 2 не постоје улице без назива. Тренутно се не могу мењати постојећи називи улица и тргова.

Било је планирано да се на овој седници разматра информација Стручног тима за сачињавање  пројекта  јавно-приватног партнерства са елементима концесије за услуге јавног превоза путника на подручју општине Бајина Башта.

Текст и фото: М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest