Са друге седнице Општинског већа

На својој другој седници Општинско веће општине Бајина Башта , одржаној 12.  јула, донело је одлуке о  спровођењу јавног конкурса за избор директора  Јавног комуналног предузећа 12. септембар и Јавног предузећа за производњу и  и испоруку топлотне енергије ББ ТЕРМ. На истој седници  образована је комисија  за спровођење конкурса за избор директора јавних предузећа чији је оснивач општина Бајина Башта. Председник комисије је дипломирани правник Слободанка Тадић. Чланови су  Урош Нешковић, Милан Стаменић, Драган Селинић и Јеротије Петровић.

Већници су донели одлуку о Плану детаљне регулације  обале језера Перућац. План су израдили  Друштво за пројектовање,  урбанизам и екологију Andzor engineering из Новог Сада,  Архиплан из Аранђеловца и  Нетинвест из Београда. Границом тог плана  обухваћена је  површина од 49,3 хектара.

– Основни циљ израде  овог плана је формирање планских основа  за рационално  уређење и коришћење простора  у обухвату Плана , као и стварање  планског основа  за јачање свих видова туристичких садржаја, заштиту животне средине  и амбијенталних  вредности  којима овај простор обилује. Средства за израду Плана  обезбедило је ЈП ЕПС-Огранак Дринско-лимске  хидроелектране – каже председница општине Весна Ђурић.

Општинско веће потврдило је избор пројеката  у култури за 2022. годину који ће се суфинансирати из буџета општине Бајина Башта. Износ од два милиона динара подељен је на 10 корисника. Средства су добили  Удружење  грађана Академска сцена  Башта фест, УГ Гвоздачки дани,  КУД  Звуци Кадињаче, Позоришно- креативни центар Талија, КУД Јелек,  Музичка радионица и хор Арт момент, УГ Дрина етно арт,  Завичајно удружење Баштина и КУД Миленко Топаловић.

Предшколска установа Невен затражила је повећање цена својих услуга од 1. септембра 2022. године. Од тада ће цена за целодневни боравак бити 6.000 динара. За дете које има годину пред  полазак у школу за целодневни  боравак плаћаће  се 4.920 динара, док ће цена за ту децу која користе услуге 4 сата цена износити  2.000 динара. Усвојене су  и олакшице и услови ослобађања плаћања за одређене категорије деце и родитеља.

Весна Ђурић и Сандра Новаковић
Весна Ђурић и Сандра Новаковић

На овој седници усвојен је нацрт Одлуке о  првим изменама  и допунама  Одлуке о буџету општине  Бајина Башта  за 2022. годину,  уводно образложење  је дала Сандра Новаковић, Одлука  о додели  награда и других јавних признања општине Бајина Башта и нацрт Одлуке о главном урбанисти општине Бајина Башта. Учествујући у дискусији, председница општине Весна Ђурић најавила је капиталне радове који се односе на Вртић Невен, Трансферну станицу за отпад,  реконструкцију дела општинске зграде и Улице кнеза Милана Обреновића.

СКУПЉЕ ГРЕЈАЊЕ

Надзорни одбор ЈП ББ ТЕРМ  донео је Одлуку  о тарифним ценама  топлотне енергије  по тарифним групама. Директор тог предузећа Предраг Анђић и извршни директор Велимир Радовановић аргументовано су образложили предлог за повећање цена уз напомену  да су оне и даље испод економске оправданости.  Општинско веће је прихватило те цене.  На основу тога,  за испоруку топлотне енергије  и плаћање услуга  грејања  паушалне цене ће бити  за домаћинство 135 динара по квадратном метру, за привреду  200, а за јавне установе  300 динара. Цене су без пореза и примењиваће се  од 1. јула 2022. године, осим за јавне  установе  које ће нову цену грејања плаћати од 1. јануара 2023. године.

Текст и фото: М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest