Са 16. седнице Општинског већа

На својој 16. седници, одржаној 1. новембра, Општинско веће је  разматрало и утврдило нацрт плана  јавних инвестиција за 2022. годину па ће он бити упућен на јавну расправу.

-У основи смо утврдили све оно шта би требало да се ради и финансира у наредној години кад су у питању јавне инвестиције. Нацрт тог плана иде на јавну расправу како би сви заинтересовани субјекти дали мишљења и предлоге након чега ће бити сачињен коначан план  кога ћемо  понудити на усвајање Општинском већу и Скупштини општине – каже председница општине Весна Ђурић.

Весна Ђурић
Весна Ђурић

Веће је усвојило и измене  плана летњег одржавања улица, путева, општинских и некатегорисаних,тргова, платоа и слично. У неким ситуацијама долазило је до пробијања плана  утрошка асфалта, а у другим  нису урађени припремни радови па је било потребно извршити одређене корекције. Након четврте корекције за утрошак 3.250 тона асфалта, Месна заједница Луг 2 добила је 120 тона асфалта, а  Рача и Мала Река по 200 тона. Приликом расправе о овој тачки дневног реда, већник Гроздан Биљић се заложио да  у свим месним заједницама буде обавезно учешће грађана према ранијој општинској одлуци да се не би дешавало да тог учешћа негде има, а негде нема.OV 16. sednica (1)

Предлог Комисије за спорт за паушално финансирање њеног рада у 2021. години  и  и доношење одлуке о њеном финансирању у наредним годинама је разматран, али није усвојен јер су потребни подаци о њеном раду. Грађани из Балканске улице тражили су њену изградњу и продужење. Веће их је упутило да учествују у јавној расправи везаној за јавне инвестиције за 2022. годину.

Већници су се сагласили да се удовољи  захтевима за коришћење средстава текуће буџетске резерве Црвеном крсту, ЈКП „12. септембар“, ТО Тара-Дрина и ОШ „Рајак Павићевић“. Центар за социјални  „Бајина Башта дао је предлог да се увећа новчана помоћ Сузани Ковачевић из Бесеровине. Општинско веће је то подржало.

Због престанка основа по којима су именовани Марина Негић и Ведран Марковић за чланове Управног одбора Предшколске  установе Невен,  разрешени су, а на њихова места долазе Светлана Живановић и Наталија Штулић.

Текст и фото:М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

једанаест + 20 =

Pin It on Pinterest