In memoriam: Olivera Đurović (1975-2023=

У недељу, 30. априла 2023. године,  у својој 48-ој години, преминула је Оливера Ђуровић, дипломирани дефектолог – олигофренолог, истакнути друштвено-политички радник.

Рођена је 2. јула 1975. године у Бајиној Башти, где је завршила основну и средњу школу. Дипломирала је на Дефектолошком факултету у Београду. Професионалну каријеру започела је као волонтер Црвеног крста 2004. године кроз пројекат Црвеног крста: “Помоћ младим особама са инвалидитетом”.  Била је запослена у Основној школи „Свети Сава“ као наставник у одељењу за образовање ученика са сметњама у развоју. Била је председник је Удружења деце са сметњама у развоју и њихових родитеља у Бајиној Башти и координатор услуга социјалне заштите Дневни боравак за децу, омладину и одрасле особе са инвалидитетом.

За Удружење деце са сметњама у развоју и њихових родитеља Бајина Башта, обезбедила је летњи камп у Заовинама, летовање у Добрим Водама, многобројне едукативне, креативне  и педагошко-психолошке радионице, а све у циљу социјалне инклузије особа са сметњама у развоју и инвалидитетом.

Од 2012. године политички је ангажована и те године била је на листи за савет месних заједница. Од 2016. године свој политички и професионални допринос даје у локалној скупштини као одборник. Била је кандидат на изборној листи Социјалистичке партије Србије за републичког посланика.

Датум и време и место сахране биће накнадно саопштени.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest