Песнички конкурс – „Златни кладенац “ Радмили Петровић

Златни кладенац, Радмила ПетровићЗлатни кладенац, Радмила ПетровићЗлатни кладенац, Радмила Петровић

 

Књижевни клуб „Кипријан Рачанин“ из Бајине Баште је и ове године, по седми пут, расписао песнички конкурс. На конкурс се пријавило 177 песника из свих крајева бивше Југославије, али и неких других европских земаља (Бугарске, Чешке, Немачке, Аустрије).

Свакако да посебно радује што је скоро половина приспелих песама била на веома високом нивоу књижевног квалитета. Жири (Милан Живановић, Слободан Тодоровић и Иван Додић) је био „на мукама“, како одабрати најбољих 110 међу њима за Зборник, а од њих 12 за награде и признања.

Према одлуци жирија, најбоља песма на конкурсу је „Планина у пламену“ Радмиле Петровић из Ариља, којој је припала прва награда и признање „Златни кладенац“. Другу награду и признање „Сребрени кладенац“ равноправно деле двојица аутора: Ања Милкић из Ниша, за песму „Тренуци испод месечине“, и Чедомир Јаничић из Сомбора за песму „Сонет Светом Симеону“.

Трећу награду и „Бронзану кладенац“ добили су: Боривој Вујић из Суботице за песму „Она је стена“, Вида Ненадић из Ужица за песму „Лов на мушмуле“ и Драгана Мрђа из Београда за песму „Соко“.

Додељено је шест похвала: Дарко Стевић из Београда за песму „Смирај“, Жељка Аврић из Сремске Митровице („Хиљаду и триста каплара“), Јован Апостоловић миз Врања („Лепша времена“), Јован Н. Бундало из Београда („Она бдије у припрати“), Љиљана Живковић из Београда („Лековита чорба од зеља“) и Миле Лисица из Бањалуке („Двадесет мрва“).

О. Додић

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest