„Кипријанов кладенац 2020“ Александру Бошковићу из Уба

кипријан-кладенац- песнички конкурскипријан-кладенац- песме- конкурс

Књижевни клуб „Кипријан Рачанин“ из Бајине Баште је и ове године, по шести пут, расписао књижевни конкурс, на коме је учешће песничких стваралаца било масовније него икада до сада. Око 160 песника из свих крајева бивше Југославије, али и других европских земаља, послали су близу 550 песама. Конкурс је тако добио и међународни карактер.

Свакако да посебно радује што је скоро половина приспелих песама била на веома високом нивоу књижевног квалитета. Жири (Милан Живановић, Слободан Тодоровић и Иван Додић) је био „на мукама“, како одабрати најбољих 65 међу њима за Зборник, а од њих најбоље за награде и признања.

Александра Јовановић Врање- Сребрни кладенац
Александра Јовановић Врање- Сребрни кладенац

Према одлуци жирија, најбоља песма на конкурсу је „Близина“, Александра Бошковића из Уба, коме је тако припала прва награда и признање „Златни кладенац“. Другу награду и признање „Сребрени кладенац“ овога пута равноправно деле двојица аутора: Александра Јовановић из Врања за песму „Ајде да снимимо филм“, и Вида Ненадић из Ужица за песму „Одох ја“. Трећу награду и „Бронзану кладенац“ добили су: Тања Ђурђевић из Великог Градишта за песму „Најнељубавнија песма“, Јован Н. Бундало из Београда за песму „Кад остане за мном“, и Бојан Брукнер из Београда за песму „Кошава“. Додељено је осам похвала: Душан Мијајиловић Адски из Ниша за песму „Собно пролеће“, Рада Пауновић из Чачка („Уздах“), Ђукица Ђуровић из Београда („Огледало“), Милад Обреновић из Рогатице (“И нека траје“), Нађа Бранков из Вршца („Пријезда, Морави“), Бењамин Скоморац из Зенице („Живот у боји“), Јелена Станојевић из Братунца („Рачанска стихира“) и Сања Палибрк из Крагујевца („Клован“).

О. Додић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest