Изложба слика Срђана Шаровића: ПРАПОРЦИ – БОЖИЋ У ПОДРИЊУ

Изложба Срђана ШаровићаИзложба Срђана ШаровићаИзложба Срђана Шаровића

У галерији Установе „Култура“, трећег дана Божића је отворена изложба слика Срђана Шаровића, академског сликара из Новог Сада, која на оригиналан и занимљив начин „представља својеврсни интимистички ликовни дневник“ доживљених ратних дешавања на Божић 1993. године, на подручју Источне Босне, у Скеланима и Кравици. На изложби је представљено десетак слика у уљу на папиру, у комбинованој техници.

Изложба Срђана Шаровића
Отварање изложбе Срђана Шаровића

„Срђан Шаровић представља нови циклус радова апстрактне провенијенције, у коме ликовним средствима објашњава скривене слојеве несвесног, потиснутог, трауматичног и проживљеног. Он није први који се бави темом рата и питањима што означавају сложене човекове емоционалне процесе. Симбол бесмисла и трагике примерно се садржи на Пикасовом валерском платну великих димензија под називом Герника. Одсуство боје и доминантан цртеж понајбоље одговарају теми која обрађује ужасну алегорију ратних сукоба“ – истиче се у каталогу  изложбе (аутор текста мр Данило Вуксановић).

Срђан Шаровић је познати аутор у области дизајна, филма, видео продукције, дигиталне слике, нових ликовних медија. Учесник је сликарских неколико колонија, групних и самосталних изложби.

 

О. Додић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest