Изложба слика Милице Ајдуковић „Светородна лоза Немањића“

Милица Ајдуковић, Изложба слика, Галерија Установе КултураМилица АјдуковићМилица Ајдуковић, изложба слика

У галерији Установе „Култура“, уочи Божићних празника, отворена је изложба слика Милице Ајдуковић „Светородна лоза Немањића“.  Цео циклус садржи 19 слика рађених у техници уља на платну на којима су портрети српских владара из династије Немањића, од родоначелника Стефана Немање до последњег Немањића, Јована Уроша Палеолога.

Са отварања изложбе
Са отварања изложбе

Милица Ајдуковић, Изложба слика, Бајина Башта

– Инспирацију за слике нашла сам у лику и делу Стефана Лазаревића. Деспот Стефан, витез, филозоф и песник, од савременика назван Нови Птоломеј, оставио је дело као узвишен пример за углед, које показује како је могуће тешке неправде нанете своме роду претворити у прекретничку стваралачку снагу за велике победе – истакла је, између осталог Милица Ајдуковић на отварању изложбе.

Милица Ајдуковић 02

Милица Ајдуковић живи и ствара у Београду, а сликарством се бави од 1992. године. Члан је удружења „Асоцијација Арт центар“ и Асоцијације српских архитеката. До сада је имала дванаест самосталних и преко педесет колективних изложби. Упоредо са сликарством, бави се и истраживањем српске историје средњег века, као и писањем прозе и поезије.

О. Додић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest